Trump, İsrailli 6 rehinenin ölümünü yorumladı: "Yoldaş Kamala Harris yüzünden"

Eski ABD Başkanı, göreve devam etseydi Gazze Savaşı'nın patlak vermeyeceğini savunuyor

78 yaşındaki Trump, bir kere daha başkanlık yapmak istiyor (Reuters)

İsrail'in 6 rehinenin cesedini Gazze Şeridi'nde bulduğunu dün açıklaması hem ülkeyi hem de dünya gündemini sarstı. 

Eski ABD Başkanı Donald Trump da konuya değinerek bu ölümlerden dolayı halefi Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i suçladı:

İsrail'de Rehine Krizi yaşanıyorsa bunun sebebi Yoldaş Kamala Harris'in zayıf ve etkisiz olması ve ne yaptığı konusunda hiçbir fikri bulunmamasıdır. BEN BAŞKAN OLSAYDIM 7 EKİM İSRAİL KRİZİ ASLA YAŞANMAZDI!

Kendi sosyal medya platformu Truth Social'da paylaşım yapan Trump, bu 6 kişi arasında ABD pasaportuna da sahip olan Hersh Goldberg-Polin'in de yer aldığını hatırlattı. "Muhteşem Amerika Yurttaşı Hersh Goldberg-Polin, Hamas tarafından öldürüldü" dedi. 

Trump, kasımdaki seçimlerde yarışacağı Harris'le birlikte Joe Biden'a "Ellerinde kan var" diyerek onların yetersizliklerinin bu ölümlere neden olduğunu savundu:

Ülkemiz ve halkımız, Joe Biden yönetimi altında güvende değil ve Kamala Harris'in altında daha da güvensiz olacak.

Tel Aviv, rehinelerin bulunmadan kısa bir süre önce katledildiğini savunurken Hamas, esirlerin İsrail bombardımanı sonucu öldürüldüğünü öne sürüyor. 

Ölü bulunan Hersh Goldberg-Polin, Eden Yerushalmi, Carmel Gat, Almog Sarusi, Alexander Lobanov ve Ori Danino'nun kimlikleri ve fotoğrafları paylaşıldı (Hostages and Missing Families Forum)

Hamas'ın 7 Ekim Aksa Tufanı Operasyonu'ndan bu yana devam eden İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının durdurulması için taraflar arasında uzun süredir müzakereler devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netanyahu, siyasi nedenlerle Hamas'la esir takası anlaşması yapmamakla suçlanıyor.

İsrail'in anlaşma taslağına eklediği maddelerin ve özellikle de Mısır-Gazze sınır hattı Philadelphia Koridoru'nda kontrolünü sürdürme ısrarının müzakereleri zora soktuğu vurgulanıyor.

Öte yandan, İsrail, bu süreçte Gazze Şeridi'ndeki şiddetini sürdürüyor.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 10 ayı aşkın sürede çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere can kaybı 40 bini aşarken, bölgedeki insanlık felaketi gün geçtikçe daha da derinleşiyor.


Independent Türkçe, Jerusalem Post, AA

DAHA FAZLA HABER OKU