Jude Law'un gerilim filmi, Venedik Film Festivali'nde 10 dakika ayakta alkışlandı

Law ve rol arkadaşı Nicholas Hoult, filmi olabildiğince gergin kılmak için elinden gelen her şeyi yapmış

The Order'da Jude Law (AGC Studios)

Jude Law ve Nicholas Hoult'un filmdeki tansiyonu yüksek tutmak için elinden gelen her şeyi yaptığı yepyeni ve çarpıcı gerçek suç gerilimi, Venedik Film Festivali'nde yaklaşık 10 dakika boyunca ayakta alkışlandı.

The Order isimli yeni filmi, daha önce Snowtown, Kelly Çetesi'nin Gerçek Hikayesi (True History of the Kelly Gang) ve Michael Fassbender'ın rol aldığı 2015 yapımı Macbeth'te çalışan Avustralyalı Justin Kurzel yönetiyor. The Order, uzun süredir beklenen devam filmi Beterböcek Beterböcek (Beetlejuice Beetlejuice) ve Angelina Jolie'nin rol aldığı Pablo Larraín'in Maria Callas biyografi filminin prömiyerlerine denk düşüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kraliçenin Oyunu'nda (Firebrand) sınır tanımayan VIII. Henry rolündeki Law, filmde Pasifik Kuzeybatısı'nda gerçekleşmiş bir dizi banka ve araba soygununu araştıran bir FBI ajanını canlandırıyor.

Bu vaka onu, Hoult'un canlandırdığı acımasız karakterin öncülüğündeki beyaz üstünlükçü bir yerel terör örgütünün izini sürmeye yönlendiriyor.

Law ve Hoult beyazperdedeki yoğun rekabeti korumak için film setinde birbiriyle hiç konuşmamıştı. İkilinin performanslarını öven değerlendirmeler, bu kararın iyi sonuç verdiğini gösteriyor.

Kurzel bir basın toplantısında, Law'a bir gün boyunca Hoult'a gizlice takip etmesini söylediğini açıkladı. Law bunu başarmış.

Deadline, Law'un filmin "geçerliliğinin ne yazık ki daha fazla açıklamaya ihtiyaç duymadığını" söylediğini aktardı. Law şöyle devam etti:

Günümüzde yapılması gereken bir eser gibi hissettirdi.

Kurzel şöyle dedi:

Filmde yansıtıldığı gibi, ayrımın olduğu, geleceğe ve ideolojilere dair çok fazla konuşmanın yapıldığı bir dönemde yaşadığımıza inanıyorum. Film, son derece tehlikeli bir ideoloji ve bu ideolojinin nasıl hızlıca köklenebileceği hakkındaydı… Bunun yalnızca Amerika'da değil, Avustralya'da da zamansız bir şey olduğunu düşünüyorum.

Film, Kevin Flynn ve Gary Gerhardt'ın kurgu dışı kitabı The Silent Brotherhood: The Chilling Inside Story of America’s Violent, Anti-Government Militia Movement'tan ilham alıyor. The Order, ABD'de aralıkta vizyona girecek ve yapımın uluslararası gösterimini Prime Video üstlenecek.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU