Tartışmalı Donald Trump biyografisi seçimden önce vizyona girecek

Sebastian Stan'in genç Donald Trump'ı canlandırdığı The Apprentice, Cannes Film Festivali'ndeki prömiyerinin ardından alıcı bulmakta zorlanmıştı

Jeremy Strong ve Sebastian Stan, The Apprentice'te Roy Cohn ve Donald Trump rolünde (The Apprentice Productions Inc./Profile Productions/Tailored Films Ltd.)

Yönetmen Ali Abbasi'nin tartışmalı Donald Trump biyografisi The Apprentice, başlangıçta alıcı bulmakta zorlanmasından birkaç ay sonra seçim öncesi vizyona girmeyi garantiledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sebastian Stan'in genç Trump'ı, Succession'dan Jeremy Strong'un ise akıl hocası, avukatı ve siyasi iş bitiricisi Roy Cohn'u canlandırdığı 1980'lerde geçen film bir "başlangıç hikayesi" diye tanımlanıyor.

The Hollywood Reporter'a göre Tom Ortenberg'in Briarcliff Entertainment şirketinin satın aldığı filmin 11 Ekim'de ABD'de vizyona girmesi planlanıyor. Filmin ayrıca 2025 Oscar Ödülleri'nde aday gösterilmesi için de destek alması bekleniyor.

Bu haber, The Apprentice'in mayısta Cannes Film Festivali'ndeki dünya prömiyerinin ardından aldığı eleştirel övgülere rağmen ABD'de bir dağıtımcı ya da yayın anlaşması bulmakta zorlanmasından birkaç ay sonra geldi.

O dönemde filmin yapımcılarının, Trump'ın kasımda yeniden başkan seçilmesi halinde oluşacak tepkilerden korktukları için stüdyoların ve dağıtımcıların projeye dahil olmakta temkinli davrandıklarına inandığı bildirilmişti.

Biyografik filmin, Trump'ın uyuşturucu kullanması ve estetik operasyonlar geçirmesi gibi onu kötü gösteren bir dizi sahne içerdiği bildiriliyor.

Daha da tartışmalı olanı, Trump'ın 1989'da boşanma davasında kendisine cinsel saldırıda bulunmakla suçladığı ilk eşi Ivana'ya tecavüz ettiğini gösteriyor. Ivana daha sonra 2015'te bu çok eski iddiayı reddetmişti.

Film ayrıca NFL takımlarından Washington Commanders'ın eski sahibi milyarder Dan Snyder tarafından, eski başkanın emlak sektöründeki yükselişinin gurur verici bir portresini çizeceği düşüncesiyle finansal olarak desteklenmişti. Snyder'in filmin son hali hakkında "çok öfkeli" olduğu söyleniyor.

Filmin Cannes'da gösterilmesinden birkaç gün sonra Trump'ın kampanyası bir ihtarname göndererek yapımcılara dağıtım anlaşması yapmamaları uyarısında bulunmuştu.

Trump'ın kampanya sözcüsü Steven Cheung, The Independent'a yaptığı açıklamada, "Bu sahte film yapımcılarının bariz bir şekilde yanlış olan iddialarını ele almak için dava açtık" demişti.

Bu saçmalık, uzun süre önce çürütülmüş olan yalanları sansasyonel hale getiren saf bir kurgu. Yasadışı Biden Davalarında olduğu gibi, bu da Başkan Trump'ın Beyaz Saray'ı yeniden alacağını ve kendi adaylarını yeneceğini bilen Hollywood elitlerinin seçim müdahalesidir çünkü yaptıkları hiçbir şey işe yaramıyor.

Bu 'film' tamamen kötü niyetli bir karalama, bunu kimse görmemeli ve yakında kapanacak olan bir indirimli film mağazasının vizyona girmeyen filmlerin indirimli DVD bölümünde yer almayı bile hak etmiyor, bir çöplük yangınına ait.

Yapımcılar Trump kampanyasının iddialarına karşılık vererek Variety'ye "film eski başkanın adil ve dengeli bir portresi. Herkesin filmi görüp öyle karar vermesini istiyoruz" diye konuşmuştu.

Filmin Cannes'daki basın toplantısı sırasında Abbasi, filmin yakında vizyona gireceğini ima ederek espri yapmıştı:

Filmimize yardımcı olacağını umduğumuz, ABD seçimleri adında bir tanıtım etkinliğimiz var.

Eğer yanılmıyorsam, ikinci münazara ekimde olacak. Yani bu bizim için iyi bir vizyon tarihi olur.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU