Angelina Jolie'nin Haluk Bilginer'le rol aldığı film, 8 dakika ayakta alkışlandı

Jolie, gözyaşlarını tutamadı

Peaky Blinders'ın yaratıcısı Steven Knight tarafından kaleme alınan Maria, Callas'ın 1970'lerde Paris'te yaşadığı yılları anlatıyor (Netflix)

Angelina! Angelina! Angelina! Angelina!

Hollywood'un ünlü isimlerinden Angelina Jolie, tezahüratlarla geçen gecede, İtalya'nın prestijli sinema etkinliği Venedik Film Festivali'nin gözdesiydi.

Aktris, Pablo Larraín'in Yunan opera sanatçısı Maria Callas hakkındaki biyografik draması Maria'nın Sala Grande Tiyatrosu'nda gerçekleşen dünya prömiyerinde, 8 dakika boyunca ayakta alkışlandı.

Akıllara Brendan Fraser geldi

Bu sevgi ve duygu seli, Brendan Fraser'ın Balina (The Whale) filmiyle Oscar kampanyasını başlattığı Venedik'teki alkışları akıllara getirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fraser, 2022'de sinema kariyerine geri dönüşünü pekiştiren alkışları duyduğunda hıçkıra hıçkıra ağlamıştı.

Jolie de Fraser'a benzer şekilde coşkulu tepkilerden etkilendi, zaman zaman duygularına yenik düştü ve gözyaşlarına hakim olamadı.

49 yaşındaki yıldız, yönetmen Larraín'e ve Oscar'a aday olacağına kesin gözüyle bakılan filmin oyuncularına sarıldı.

Böylece Maria, Jolie'yi 15 yıl sonra ilk kez En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar yarışına soktu. 

Amerikalı aktris, 2009'da yönetmen koltuğunda Clint Eastwood'un oturduğu Sahtekar'daki (Changeling) performansıyla Oscar'a aday gösterilmiş ve 2000'de Aklım Karıştı'daki (Girl, Interrupted) rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülü'nü evine götürmüştü.

Haluk Bilginer de oynuyor

Maria'nın oyuncu kadrosunda Jolie'ye eşlik eden isimlerin başında usta aktör Haluk Bilginer geliyor. Filmde ayrıca Valeria Golino, Kodi Smit-McPhee ve Pierfrancesco Favino da rol alıyor.

Venedik'teki Jolie hayranlığı, Maria'nın gösteriminden tam 24 saat önce başladı. Bir grup İtalyan, gece boyunca çadır ve şemsiyelerle kamp kurdu. Jolie'nin sadık hayranları kırmızı halıda idolleriyle karşılaşabilmek için 32 derece sıcaklığa katlandı. 

Jolie de sinemaya vardığında kendisini bekleyen hayranlarını görmezden gelmedi. İtinayla imza dağıtarak onlarla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Neredeyse 7 ay eğitim almış

Venedik Film Festivali'ndeki basın konferansında konuşan Jolie, rolü için "neredeyse 7 ay" opera şarkıcılığı eğitimi aldığını paylaşarak şunları söyledi: 

Buradaki herkes biliyor, çok gergindim. Neredeyse 7 ay eğitim aldım çünkü Pablo'yla çalıştığınızda hiçbir şeyi yarım yamalak yapamazsınız. O, en harika şekilde, gerçekten çalışmanızı ve gerçekten öğrenip çalışmanızı talep ediyor.

Netflix, Maria'yı bu yıl içinde gösterime sokacak.


Independent Türkçe, Variety, Digital Spy

DAHA FAZLA HABER OKU