James Cameron'dan bilimkurguya ağıt: "Artık çok zor iş"

Usta yönetmen, Alien serisine geri dönüp dönmeyeceğini de yanıtladı

Cameron'un filmleri dünya çapında gişede 8,7 milyar dolar hasılat elde etti (Reuters)

Türün ustalarından yönetmen James Cameron, bilimkurgu filmi çekmenin her geçen gün daha da zorlaştığını söylüyor. 

Aliens, Avatar, Terminatör ve Terminatör 2 gibi kült yapımların yönetmen koltuğunda oturan Cameron, Birleşik Krallık'ın tanınmış gazetelerinden Guardian'a konuştu.

70 yaşındaki yönetmen, yeni Terminatör projesine dair bazı temalar üzerinde çalıştığını belirterek şu ifadeleri kullanıyor: 

Şu anda bilimkurgu yazmanın giderek zorlaştığı bir noktadayız çünkü her gün bir bilimkurgu dünyasında yaşıyoruz. Yeni bir Terminatör filmine ya da muhtemelen bunda kullandığım hikaye çerçevesinin daha geniş bir versiyonuna eklemek istediğim bazı temalar üzerinde çalışıyorum.

Arnold Schwarzenegger'in başrolünde yer aldığı Terminatör, doğmamış oğlu bir gün insanlığı düşman bir yapay zeka olan Skynet tarafından yok edilmekten kurtaracak Sarah Connor'ı öldürmek için 2029'dan 1984'e gönderilen sibernetik bir suikastçının hikayesini anlatıyordu. 

Ekimde filmin 40. yıl dönümü geliyor. Cameron, yapay zekaya büyük ilgi duyduğunu belirterek, Terminatör'ün "peygambervari kehanetine" dair şunları söylüyor: 

İnsanlara bir röportajda şaka yollu söylediğim gibi, 'Sizi 1984'te uyarmıştım ama dinlemediniz!' diyorum.

Oscar ödüllü yönetmen, bu ifadeleri Kanada merkezli CTV News'e geçen yıl verdiği söyleşide de dile getirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca Kanadalı yönetmen, Fede Alvarez'in Alien:Romulus'u için danışmanlık yaptığını fakat çok az müdahil olduğu için "filmin başarısında payı olmadığını" belirtiyor. 

Ridley Scott'ın 1979'da çektiği Alien'ın (Yaratık) devamı niteliğindeki 1986 yapımı Aliens'ın (Yaratıklar) yönetmen koltuğunda oturan Cameron, seriye dönme ihtimali olup olmadığına dair soruya şu yanıtı veriyor: 

Hiçbir ihtimali göz ardı etmiyorum ama bu varsayımsal projeden önce sırada bekleyen 23 projem daha var. Dolayısıyla 70 yaşıma girdiğim için bunun gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum.

 

Independent Türkçe, Guardian, CTV News 

DAHA FAZLA HABER OKU