Winona Ryder, yeni nesil çocuk yıldızların neden sinirini bozduğunu anlattı

Oyuncu, Stranger Things de dahil olmak üzere filmlerde ve dizilerde çocuk oyuncularla birlikte rol aldı

Ryder, genç meslektaşlarının film sevgisinin eksikliğinden yakındı (AP)

Winona Ryder, yeni nesil çocuk yıldızların sorununu açıklayarak film sevgisi eksikliklerinden yakındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stranger Things'in oyuncusu, 1988 tarihli klasik Beterböcek'in (Beetlejuice) yeni devam filmi Beterböcek Beterböcek'te (Beetlejuice Beetlejuice) Lydia Deetz rolünü yeniden canlandırıyor ve Los Angeles Times'a genç meslektaşlarının merak eksikliği nedeniyle "umutsuz" hissettiğini anlattı.

Ryder "Kulağa bu kadar umutsuz gelmek istemiyorum" dedi.

Filmlere hiç ilgi duymayan birkaç kişi var. İlk söyledikleri şey 'Ne kadar uzun?' oluyor.

Ryder, kimsenin ismini vermese de yıldızla birlikte Stranger Things'de Eleven'ı oynayan Millie Bobby Brown bu sene, hayatını değiştireceği söylenen film önerileri aldığında "'Ne kadar süre oturup filmi izlemem gerekiyor' diye soruyorum. Çünkü beynim ve ben, kendi filmlerimi bile izlemeyi sevmiyoruz" dediği için viral olmuştu.

Film endüstrisinde yaşlanmak üzerine düşüncelerini paylaşan Ryder, Esquire'a şöyle dedi:

Sadece sosyal medyanın her şeyi değiştirdiğini düşünüyorum ve yaşlı duyulduğumu biliyorum. Bunun gayet farkındayım.

Bir parçam da 'Tanrım, vodvil gibi miyim artık?' diye düşünüyor. 'Hey, çocuklar, müziğin sesini kısın!' gibi. Ama bence burada büyük bir bolluk var: Film tarihi, fotoğraf tarihi, hepsi çok zengin ve burada çok fazla şey var, geriye gitmemiz gerektiğini kastetmiyorum ama yeni neslin bunu araştırmasını diliyorum ve umuyorum.

Büyük bir sinefil olduğu bilinen oyuncu, rol arkadaşı Jenna Ortega'nın derin film bilgisini övdü. Ryder, Ortega çektikleri bir sahneyi Sovyet sinemacı Mikhail Kalatozov'un 1964 yapımı Ben Küba'yım (Soy Cuba) ile karşılaştırınca neredeyse ağladığını söyledi.

Ryder, yeni komedi korku filmini tanıtırken The Criterion Closet'a verdiği röportajla da övgü toplamıştı. Ryder, Gordon Parks'ın yönettiği The Learning Tree, John Cassavettes'in filmlerinden bir seçki ve Jim Jarmusch'un Hayalet Köpek: Samurayın Yolu (Ghost Dog: The Way of the Samurai) da dahil olmak üzere bir dizi bağımsız film seçmişti. Hirokazu Koreeda'nın filmi Yaşamdan Sonra'yla (After Life) derin bağını da paylaşmıştı.
 

Winona Ryder'ın Dolaptan Seçtikleri! İkonik oyuncu, Hirokazu Koreeda'nın Yaşamdan Sonra'yla derin bağını anlatıyor, Gena Rowlands'ın kendi hayatına ve kariyerine büyük etkisini anımsıyor ve Gordon Parks, Jim Jarmusch, Albert Brooks ve John Sayles'den favorilerini seçiyor.

Bir kişi "Winona Ryder'ın sinemaya duyduğu aşk, Criterion Closet röportajında açıkça görülüyor. Her klasik film hayranının Ryder'ın bakış açısını ve anekdotlarını izlemesi gerek" diye yorum yapmıştı.

Başka biri de "Winona gününün 24 saatini film izleyerek geçiren bir sinefil ve bunlar hakkında konuşmaya davet edildi, bu bir rahibi dua etmeye çağırmak gibi bir şey" diye eklemişti.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU