Viral video ortaya çıkardı: 140 milyon yıllık kaya oluşumlarını tahrip edenler yargılanıyor

Yasal suçlamalar, iki ziyaretçinin Mead Gölü Ulusal Rekreasyon Alanı'ndaki kadim kaya oluşumlarını tahrip etmesini gösteren video viral olduktan 4 ay sonra yöneltiliyor

ABD'deki bir ulusal parktaki 140 milyon yıllık kaya oluşumlarına zarar vermekle suçlanan iki Nevadalı yargılanacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dava, iki ziyaretçinin Mead Gölü Ulusal Rekreasyon Alanı'ndaki kadim kaya oluşumlarını tahrip etmesini gösteren video viral olduktan 4 ay sonra açıldı.

37 yaşındaki Wyatt Clifford Fain ve 31 yaşındaki David Guy Cosper, devlet malına zarar verme ve tahrip etmeyle yardım ve yataklıkla suçlanıyor.

ABD Adalet Bakanlığı, zanlıların ekimde mahkemeye çıktığında suçlu bulunması durumunda 10 yıla kadar hapis cezası alabileceğini belirtti.

Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada, Fain ve Cosper'ın iddianamede kadim kaya oluşumlarından büyük parçaları Redstone Dunes Trail yakınındaki bir uçurumdan aşağı atarak bin dolardan fazla zarara yol açmakla suçlandığını bildirdi.

Geçen aylarda iki kişi, kadim kaya oluşumlarını tahrip ederken görüntülenmişti (Instagram'da Touronsofyellowstone)

Mead Gölü Ulusal Rekreasyon Alanı, Las Vegas'ın yaklaşık 50 kilometre dışında ve her sene yaklaşık 6 milyon ziyaretçi alıyor.

Rekreasyon alanı, yaklaşık 600 bin hektarlık nefes kesen dağ manzaraları, kanyon yolları ve Nevada'yla Arizona sınırına uzanan iki önemli rezervuarı kapsıyor.

İki ziyaretçinin kayalara zarar verdiği video, bu sene nisanda ortaya çıktığında büyük bir öfke yaratmış ve rekreasyon alanının sözcülerinden John Haynes şöyle demişti:

Bu kadar güzel bir bölgeye neden böyle bir şey yaparsın ki? Parkın en sevdiğim kısımlarından biri ve onlar çıkıp orayı tahrip ediyor. Bunu anlamıyorum.

Suçlamaları reddeden Fain ve Cosper 8 Ekim'de mahkemeye çıkacak.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU