Deneyimli yorumcu, Trump'ın kendine hakim olamadığını söyledi

Maggie Haberman, Trump'ın Harris tarafından "açıkça sarsıldığını" ve Obamalar'ın DNC konuşmalarının "onu rahatsız ettiğini" söylüyor

(Reuters)

Deneyimli yorumcu Maggie Haberman, cuma günü CNN'de, Donald Trump'ın Demokrat Parti başkan adayı Kamala Harris'in yükselişinden "sarsıldığı" için kendisine "hakim" görünmediğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wolf Blitzer'ın sunduğu The Situation Room'a katılan Haberman'a, Harris'in Demokrat Parti Ulusal Kongresi'ndeki (DNC) adaylık kabul konuşmasının ardından eski başkanın perşembe günü Fox News'e telefonla bağlandığı anları içeren bir video izletildi.

Trump, Harris'i eleştirirken yanlışlıkla telefonunda butonlara basıyor gibi görünüyordu.

Blitzer, Trump'ın Fox News'ün daha küçük sağcı rakibi Newsmax'e de bağlandığını belirtti ve Haberman'a görüşmelerin Trump'ın "zihniyeti" hakkında ne söylediğini sordu.

New York Times muhabiri, "Hakim olmadığı zaman... çok tepkisel davranıyor" dedi.

Ve bunu siyasette ya da siyaset sahnesinde bulunduğu son 9 yıl boyunca gördük. Harris tarafından açıkça sarsılmış durumda. Başkan Biden yeniden seçilmek için aday olmayacağını açıkladığından beri birkaç haftadır ulusal gündeme geri dönmeye çalışıyor.

Eski ABD Başkanı Barack Obama, DNC sırasında Trump'ın kalabalık büyüklüğüyle ilgili takıntısıyla dalga geçmiş ve eski First Lady Michelle Obama da Trump'a doğrudan yüklendiği konuşmalar yapmıştı.

Haberman, "İki Obama'nın konuşması da onu rahatsız etti" dedi.

Her ikisine de çok tepkili. Bunu, Trump'ın Başkan Obama'nın muhtemelen Kenya'da doğduğu ve dolayısıyla başkanlığa uygun olmadığı yalanını yaydığı 2011'den beri görüyoruz. Bence bunu daha çok göreceksiniz.

Trump'ın Fox News'le yaptığı telefon bağlantısı sırasında eski başkan, sunucu Martha MacCallum'un bir sorusu üzerine sinirlenmiş gibi göründü.

MacCallum, "Kadın seçmenler için muazzam bir cazibe ve ivme var. [Harris] gençlerin, Hispaniklerin ve siyahların oylarını kendi tarafına çekmeye çalışıyor. Anketler bu noktada biraz başarılı olduğunu gösteriyor. Siz ne yapacaksınız? Bu seçmenlerle yakaladığınız ivmeyi yeniden inşa etmek için stratejiniz nedir?" diye sordu.

Trump "Hayır, o başarılı olmuyor, ben başarılı oluyorum" dedi.

Hispanik ve siyah seçmenlerle yapılan anketlerde iyi durumda olduğunu iddia eden Trump, anketlerde ve "neredeyse her" kilit çekişmeli eyalette önde olduğunu ekledi.

Trump, "Hayır, böyle düşünen sadece sensin Martha" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU