Hulk Hogan: Kamala Harris'i yere çarpmalı mıyım?

Hogan, yeni birasını tanıtmak üzere Ohio'nun Medina kentindeki bir etkinlikte seyircilere "Kamala Harris'i yere çarpmalı mıyım" diye sordu

Hulk Hogan, geçen ay Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nde konuşmuştu (AFP)

Güreşçi Hulk Hogan, Kamala Harris'i "havaya kaldırıp yere çarpmakla" ilgili şaka yaparken ve onun ırksal kimliğini sorgularken görüntülendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şikago'daki Demokrat Parti Ulusal Kongresi tüm hızıyla sürerken Hogan, yeni içkisi Real American Beer'ı (Gerçek Amerikan Birası) tanıtmak üzere Ohio'nun Medina kentindeki bir etkinlikteydi. Donald Trump destekçisi, seyircilere "Kamala Harris'i yere çarpmalı mıyım" diye sordu.

TMZ'nin ulaştığı bir videoda, Hogan meşhur güreş hamlelerinden birine referans yaparak hararetli seyirciye "Kamala Harris yerde yatarken üzerine sıçrayıp bacağımla vurmamı ister misiniz… Kamala Harris'i havaya kaldırıp yere çarpmamı ister misiniz?" diye sordu.

Hogan seyirciye şöyle sordu:

Kamala bir bukalemun mu? O Hintli mi?

Hogan daha sonra Amerikan yerlileriyle bağdaştırılan stereotipik bir ifade kullandı.

Hogan, belki de çizgiyi aştığını fark ederek, davranışı için alkolü suçluyor gibi görünüyordu.

Hogan "Bunun yüzünden tepki çekeceğim dostum… O ben değildim, biralar konuşuyordu" dedi.

Babası Jamaikalı ve annesi Hindistanlı olan Harris, hem ilk siyah hem de ilk Asya kökenli Amerikalı başkan yardımcısı.

The Independent, Hogan'ın temsilcileriyle, Harris'in ve Trump'ın kampanya ekipleriyle temasa geçse de henüz yanıt alamadı.

Hogan'ın ırkçı söylemleri yüzünden tartışmaların ortasında kaldığı ilk olay bu değil. Hogan'ın 2015'te, kızı Brooke'un aşk hayatından bahsederken defalarca "n kelimesini" (ABD'de siyahlara hakaret olarak kullanılan n harfiyle başlayan sözcük -ed.n) kullandığı ve ırkçı bir tavırla söylendiği kaydın ortaya çıkmasıyla WWE'den üç yıl uzaklaştırma almıştı. Sonrasında Brooke, babasını savunmuştu.

O dönemde Hogan, özür dileyerek People'a şöyle demişti:

8 yıl önce bir sohbette saldırgan bir dil kullandım. O saldırgan dili kullanmam kabul edilemezdi, bunun için bir bahane yok ve bunu yaptığım için özür dilerim.

Hogan'ın son yorumları, geçen ay Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nde Trump'a destek sözü verdiği konuşmasının ardından geldi.

Hogan, tuhaf bir şekilde tişörtünü yırtarken "Trump manyaklığı serbest kalsın dostum" demişti.

Demokratların başkan adayı, hem ilk siyah hem de ilk Asya kökenli Amerikalı başkan yardımcısı (AP)

Başkanlık kampanyası başladıktan sonraki haftalarda Harris'in ırksal kimliğine saldıran tek muhafazakar figür Hogan değil. Trump geçen ay, ABD Başkan Yardımcısı'nın "bir şekilde siyaha döndüğüne" dair yanlış bir iddia öne atarak tepki çekmişti.

Şikago'da siyah gazetecilerle hararetli bir soru cevap seansında şöyle demişti:

Onun siyah olduğunu bilmiyordum… Bir şekilde siyaha döndü ve artık siyah olarak tanınmak istiyor. Yani bilmiyorum, Hintli mi siyah mı? Her ikisine de saygı duyuyorum tabii ki ama belli ki o duymuyor, çünkü tamamen Hintliydi ve bir anda karar değiştirerek siyah biri oldu.

Hızlıca tepki toplayan bu yorumların ardından Harris'in başkanlık kampanyasının iletişim Müdürü Michael Tyler "Bugünkü tirat, bu kampanyanın başından bu yana Trump'ın MAGA mitinglerinin temel özellikleri olan kaosun ve ayrıştırmanın sadece bir örneği" demişti.

Trump, yorumlarına rağmen "Abraham Lincoln'dan bu yana siyahlar için en iyi başkanın" kendisi olduğunu iddia etmeye çalışmıştı.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU