Studio Ghibli'nin en üzücü filmi, Netflix'e geliyor

Ödüllü kısa öyküden uyarlanan film 100 tam puana sahip

Dünya çapında büyük beğeni toplayan Ateşböceklerinin Mezarı, tüm zamanların en iyi savaş filmlerinden biri olarak gösteriliyor ve Japon animasyonunun en önemli eserlerinden biri olarak kabul ediliyor (Netflix)

Mendilleri hazırlayın, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da kusursuz puana sahip, yürek burkan bir Studio Ghibli filmi, gelecek ay Netflix'e geliyor.

Ateşböceklerinin Mezarı (Grave of the Fireflies), eylülde Japonya hariç 190'dan fazla ülkede gösterime girecek. 

Japonya'nın Kobe şehrinde II. Dünya Savaşı'nın sonlarında geçen film; Komşum Totoro, Rüzgar Yükseliyor, Ruhların Kaçışı ve Küçük Cadı Kiki gibi yapımların arasına katılacak. 

Yetim kardeşlerin dokunaklı hayatta kalma mücadelesi

Ateşböceklerinin Mezarı, yetim kardeşler Seita ve Setsuko'nun hayatta kalma mücadelesini konu alıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akiyuki Nosaka'nın 1967 tarihli aynı adlı yarı otobiyografik kısa öyküsünden uyarlanan film, 2018'de yaşamını yitiren Japon sinemacı Isao Takahata tarafından yazılıp yönetildi. 

İlk kez 1988'de gösterime giren anime, Studio Ghibli'nin hem en iyi hem de en üzücü filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. 

Takahata, Hayao Miyazaki ve Toshio Suzuki'yle birlikte Studio Ghibli'nin kurucularından biriydi. 

Stüdyo için Dün Gibi (Only Yesterday), Pom Poko ve En Sevdiğim Komşularım'ı (My Neighbors the Yamadas) da yöneten Takahata, 2013 yapımı son filmi Prenses Kaguya Masalı'yla (The Tale of the Princess Kaguya) En İyi Animasyon dalında Akademi Ödülü adaylığı kazanmıştı. 

100 üzerinden 100 tam puan

Ateşböceklerinin Mezarı, gösterime girdiğinde hem sinema yazarlarını hem de izleyicileri hayran bırakmıştı. Övgü dolu yorumlara boğulan film, Rotten Tomatoes'da 100 tam puan almayı da başarmıştı.

Ateşböceklerinin Mezarı, 16 Eylül'de Netflix'te yayına girecek.

Yayın devi, dünya çapındaki üyelerine Studio Ghibli'den halihazırda 22 filmi izleme fırsatı sunuyor.


Independent Türkçe, GamesRadar, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU