"Kör edici derecede sıkıcı" bulunan film, 4 günde Netflix'in zirvesinde

Eleştirmenler iki ünlü ismin başrolleri paylaştığı aksiyona demediğini bırakmadı

Mark Wahlberg (sağda), Entertainment Weekly'ye verdiği röportajda Birlik'te Halle Berry'yle çalışmanın "mutlak bir keyif" olduğunu söylemişti (Netflix)

Eleştirmenler, Halle Berry ve Mark Wahlberg'ün yeni aksiyon komedisi Birlik'i (The Union) beğenmemiş olabilir ama film, Netflix abonelerinin ilgisini çekmişe benziyor.

Film analiz şirketi FlixPatrol'un verilerine göre Birlik, yayın devinin çok izlenenler listesinde şimdiden zirveye yerleşti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Platformda 16 Ağustos'ta yayına giren filmde Wahlberg, lise aşkı Roxanne Hall'un hayatına yeniden girmesiyle sıradan yaşantısı alt üst olan inşaat işçisi Mike McKenna'yı canlandırıyor.  

"Birlik" adlı gizemli bir örgüt için çalışan gizli ajan Roxanne, riskli bir görevi yerine getirmek için Mike'ın yardımına ve onun mütevazı kimliğine ihtiyaç duyuyor.

Filmin yardımcı oyuncu kadrosunu Jessica McGouw, Mike Colter, Jackie Earle Haley ve Whiplash'teki harika performansıyla 2015'te En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar kazanan tecrübeli aktör J.K. Simmons tamamlıyor.

"Gülünç derecede tahmin edilebilir"

GamesRadar eleştirmeni Matt Looker, Birlik'le ilgili incelemesinde başrol oyuncularının performanslarını ve kimyasını överken, filmde "tek tük heyecan verici sahne olduğunu" söylüyor.

Birlik'in "tahmin edilebilir" şekilde ilerlediğini ifade eden Looker, "Ama film görevini hemen hemen başarıyor" diye ekliyor.

Movie Nation'dan Roger Moore ise "ucuz" diye nitelendirdiği film için "gülünç derecede tahmin edilebilir" ifadelerini kullanıyor.

"Umutsuz bir girişim"

Observer'dan Rex Reed, hiç beğenmediğini söylediği Birlik'le ilgili lafını sakınmıyor:

Bu yapmacık, anlamsız, kör edici derecede sıkıcı film, Halle Berry ve Mark Wahlberg'ün kariyerlerini canlı tutmak için acınası, umutsuz bir girişim.

Romantik komedi türüyle casusluk hikayesini harmanlayan Birlik, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da ancak 40 puan alabildi.  


Independent Türkçe, GamesRadar, Movie Nation, Observer

DAHA FAZLA HABER OKU