Succession'ın yıldızı, sinemanın kötü gidişatından Marvel'ı sorumlu tuttu

Aktör, "Hep aynı şeyleri görüyoruz" diyor

(HBO)

Brian Cox film endüstrisinin durumuyla ilgili endişelerini dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

X-Men 2'de (X2: X-Men United) Marvel karakteri Albay William Stryker'ı canlandıran 78 yaşındaki Succession oyuncusu, sektörde görülen çöküşten kısmen Marvel Sinematik Evreni'ni (MSE) sorumlu tutarak filmlerin gişe başarısı uğruna özgünlüklerini kaybettiğini savundu.

Cox, MSE'nin son filmi Deadpool ve Wolverine'in (Deadpool & Wolverine) vizyondaki 23 günde küresel gişede 1 milyar 86 milyon dolar hasılat elde etmesini, Hollywood'un "olay örgüsünü" kaybetmesine yol açtığını iddia ettiği sinematik "parti zamanının" açık bir örneği olarak gösterdi.

17 Ağustos Cumartesi günü Edinburgh Uluslararası Film Festivali'nde konuşan Cox, şunları söyledi:

Olan şu, televizyon eskiden sinemanın yaptığını yapıyor. Bence sinema çok kötü durumda.

Bence kısmen Marvel, DC ve tüm bunlar arasındaki görkem unsuru nedeniyle yerini kaybetti. Ve bence aslında kendi içine çökmeye başlıyor. Olay örgüsü kayboluyor.

Ünlü oyuncu, Deadpool ve Wolverine gibi filmlerin "çok para kazandığından" ve "bunun herkesi mutlu edeceğinden ancak iş bakımından daha sonra seyreltildiğinden" bahsetti.

Cox şunları ekledi:

Hep aynı şeyleri görüyoruz... Yani, ben de bu tür [projeler] yaptım.

Brian Cox, Succession'da (Craig Blankenhorn/HBO)


Succession'ın yıldızı, Logan'ı Wolverine olmaya ikna edenin X-Men 2'deki bilim insanı karakteri William Stryker olduğunu sık sık "unuttuğunu" itiraf etti.

"Deadpool bu adamla tanışıyor" dedi.

Aslında Wolverine'i ben yarattım ama bunu unuttum. Bu filmler gösterime girdiğinde, her zaman [Stryker rolünde] benden bir parça oluyor ve bana hiç para ödemiyorlar.

Aktör şöyle devam etti:

Bu yüzden bazı aktörler için bu işleri yapmak bir parti zamanı haline geldi. Hugh Jackman'ın biraz daha fazlasını yapabileceğini bildiğinizde, Ryan Reynolds... Ama bunun nedeni o yola girmeleri ve gişe yapmaları. Çok para kazanıyorlar. Bunu eleştiremezsiniz.

Hugh Jackman ve Ryan Reynolds Deadpool ve Wolverine'de (Marvel)


The Independent'tan Louis Chilton, Deadpool ve Wolverine'in "sadece kötü bir film olmadığını", "bir filmin ne olduğunun tanımını değiştirdiğini" söyledi.

"Kesinlikle hiçbir şey hakkında olmayan bir film" diye yazdı.

Kendi kurumsal efsanesini sürdürmenin ötesinde, fark edilebilir bir amacı ya da sanatsal hırsı olmayan bir film.

Deadpool ve Wolverine, 2024'te vizyona giren tüm filmler arasında Pixar'ın aile animasyonu Ters Yüz 2'nin (Inside Out 2) ardından yılın en yüksek hasılat elde eden ikinci filmi oldu.

Son olarak Deadpool ve Wolverine, 2019 yapımı Joker'i geride bırakarak tarihin en yüksek hasılat yapan R reytingli (17 yaş altındakilerin ancak bir ebeveyn eşliğinde izleyebileceği içerik -çn.) filmi oldu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU