Amerikan futbolu maçındaki Hitler görüntüsüne dava açıldı

Michigan Eyalet Üniversitesi mahkemelik oldu

Michigan Eyalet Üniversitesi'nin açıklamasında Hitler'in adına yer verilmemişti (Alexander Haenke / Twitter)

ABD'de bir üniversite, Amerikan futbolu maçı öncesinde skor panosunda Adolf Hitler'in resmi gösterildiği için mahkemelik oldu. 

Geçen yıl ekimde Michigan Eyalet Üniversitesi Spartans ve Michigan Üniversitesi Wolverines takımları arasında düzenlenen futbol müsabakasında, skor panosunda Nazi Almanyası diktatörü Hitler ve onun doğum yeri Avusturya gösterilmişti. 

Görüntüler, maçlardan önce düzenlenen eğlence amaçlı soru yarışması kapsamında panoya gelmişti. Sorulardan biri Hitler'in doğum yeriydi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Michigan Eyalet Üniversitesi (MSU), olayın ardından özür dilemişti. Fakat soru yarışmasını düzenleyen Carsilius Media şirketi, üniversiteye geçen hafta dava açtı. 

Firma, hazırladıkları soru yarışması içeriğinin üniversite tarafından izinsiz kullanıldığını savunuyor. 

Şirket, içeriğin Avrupa tarihi ve bu alandaki önemli figürlere odaklandığını ve ilk olarak YouTube'daki The Quiz Channel kanalında 13 Ekim 2023'te yayımlandığını bildiriyor. 

Üniversiteden bu içeriğin kullanılmasına dair herhangi bir bildirim almadıklarını savunan firma, 21 Ekim 2023'te düzenlenen müsabakada soruların panoya yansıtılmasının doğru olmadığını ifade ediyor.

Amerikan haber ajansı AP, olayın Hamas'ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı saldırısıyla başlayan Gazze savaşından birkaç hafta sonra gerçekleştiğine dikkat çekiyor.

MSU, olayın ardından yaptığı açıklamada, görsel ve soruların üçüncü taraf bir şirkete ait olduğunu ve kurumun değerlerini yansıtmadığını bildirmişti. 

Dava kapsamında Carsilius Media, üniversiteden 150 bin dolar tazminat talep ediyor.


Independent Türkçe, CBS News, AP

DAHA FAZLA HABER OKU