Netflix'in yeni aksiyonu, Rambo ve Reacher'a benzetiliyor

Yönetmenin takipçileri 6 yıldır bekliyor

Filmin Nisan 2020'de ABD'nin Louisiana eyaletinde başlaması planlanan çekimleri, koronavirüs pandemisi nedeniyle 2021'e ertelenmişti (Netflix)

Sinemaseverlerin 6 yıldır beklediği yeni Netflix filmi Rebel Ridge, Rambo ve Reacher'la karşılaştırılıyor. 

Yetenekli sinemacının dönüşü

Rambo ve Reacher'ın aksiyon türünün en popüler serilerinden ikisi olduğu düşünüldüğünde, pek çok film ve dizinin onların formülünü taklit etmeye çalışması şaşırtıcı değil. Ancak eleştirmenlere göre sözkonusu Netflix filmi, her ne kadar bu iki ünlü seriye benzetilse de sıradan bir taklitçi değil.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hem Rambo hem de Reacher kitaplara dayanıyor. Rambo serisinin ilk filmi olan İlk Kan (First Blood), David Morrell'in aynı adlı romanından beyazperdeye uyarlanmıştı. Reacher ise Lee Child'ın Jack Reacher serisine dayanıyor. 

Ancak Netflix'in aksiyon filmi orijinal bir hikayeyi takip ediyor. Sinema yazarlarına göre bu durum onu, daha da heyecan verici kılıyor çünkü yetenekli bir sinemacının dönüşüne işaret ediyor.

Netflix, aksiyonla gerilimi harmanlayan filmin konusunu şöyle özetliyor:

Kuzeninin kefaleti için ödeyeceği bir çanta dolusu paraya yerel polis haksız şekilde el koyunca eski bir deniz piyadesi, küçük bir kasabadaki yolsuzlukla mücadele eder.

Daha gösterime girmeden büyük ilgi gören filmin kahramanı Terry Richmond'ın Jack Reacher ve Rambo gibi tehlike karşısında dimdik durması dikkat çekiyor.
 


Rebel Ridge, ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesini 2007'de Cinayet Partisi'yle (Murder Party) yapan Jeremy Saulnier'ın yeni filmi.

Neredeyse yönettiği her film ya da dizi eleştirmenlerden olumlu yorumlar alan sinemacı, Dehşet Odası (Green Room) ve İntikam (Blue Ruin) gibi yapımlara da imza atmıştı.

Başrollerinde Aaron Pierre, Don Johnson ve AnnaSophia Robb'un yer aldığı film, 6 Eylül'de yayın devinde gösterime girecek.


Independent Türkçe, SlashFilm, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU