Cannes'dan ödülle dönen yeni korku filmi, 38 yıllık klasikten esinlenmiş

"Adım adım ilerliyor. Birdenbire korkunçlaşmıyor"

Prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan film, 13 dakika boyunca ayakta alkışlanmıştı (MUBI)

Korku filmlerindeki dönüşümler sözkonusu olduğunda akıllara ilk gelenlerden biri, usta yönetmen David Cronenberg imzasını taşıyan Sinek'te (The Fly) Jeff Goldblum'un canlandırdığı bilim insanı Seth Brundle'ın, bir deneyin ters gitmesiyle yavaş yavaş böceğe benzer korkunç bir yaratığa dönüşmesidir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Brundle'ın ikonik değişimi, Demi Moore'un yaklaşan korku filmi Cevher'deki (The Substance) dönüşümüne de ilham kaynağı olmuş. 

Cannes'da En İyi Senaryo ödülünü kazanan korku filminde Moore, Dennis Quaid'in oynadığı patronu tarafından daha genç bir yıldız için işinden atılan bir zamanların ünlü ve Oscarlı aktrisi Elisabeth Sparkle'ı canlandırıyor. 

Fransız protez ustası Pierre Olivier Persin, Total Film'in yeni sayısına verdiği röportajda Sparkle'ın giderek kötüleşmesi hakkında şunları söylüyor: 

Sinek'i düşünüyordum. İlk önce sırtında kıllar çıkıyor. Sonra bir tırnağını kaybediyor. Bu küçük bir çürüme. Adım adım ilerliyor. Birdenbire korkunçlaşmıyor. Bu yüzden doğru dengeyi bulmaya çalıştık. Bir aşamanın çok ileri gitmesini istemedik. Nereye gittiğini gördüğümüzde bu bir sürpriz olacak.

Sosyal bir hiciv olarak başlayan film, Elisabeth'in kendisini reddeden sistemden ve yaşlanan bedeninden intikam almasıyla kısa sürede kanlı bir korkuya dönüşüyor.
 


Fransız yönetmen Coralie Fargeat'nın yeni korku filmi, Cannes'daki dünya prömiyerinde coşkuyla karşılanmıştı.

48 yaşındaki sinemacının senaristliğini, yapımcılığını ve kurgusunu da üstlendiği filmin dağıtım haklarını festivalden hemen önce MUBI satın almıştı.

IndieWire eleştirmeni David Ehrlich, filmin "şimdiden bir klasik" haline geldiğini söylemişti.


Independent Türkçe, GamesRadar, IndieWire 

DAHA FAZLA HABER OKU