Testere'nin yaratıcısı bilimkurgu klasiğine el attı

Aquaman ve Kayıp Krallık'tan sonra korku köklerine dönüyor

Üç boyutlu olarak çekilen Kara Gölün Canavarı, bu formatın modası hızla geçtiği için çoğu sinemasever tarafından iki boyutlu olarak izlendi (Universal)

Kara Gölün Canavarı (Creature From The Black Lagoon) bir kez daha diriliyor.

Testere (Saw) ve Korku Seansı (The Conjuring) gibi meşhur korku serilerinin yaratıcısı James Wan, Universal'ın klasik canavarına yeni bir yaklaşım üzerinde çalışıyor ve projeyi yönetmek için ilk görüşmeleri yapıyor.

Hollywood Reporter, Wan ve çalışma arkadaşlarının Universal'a, 1954 tarihli canavar klasiğini yeniden çekmek için teklif sunduğunu yazdı.

Ayakları yere basan, modernize edilmiş bir versiyon

Wan'la birlikte çalışarak senaryoyu yazması için bir yazarın işe alınacağı bildiriliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son birkaç yıldır DC'nin süper kahraman filmi Aquaman ve Kayıp Krallık (Aquaman and the Lost Kingdom) için sualtına inen Wan, korku köklerine geri dönme çabasında.

Indiewire'ın aktardığına göre Wan'ın versiyonu, "içgüdüsel korku"ya dayanan, ayakları yere basan, modernize edilmiş bir anlatım olacak ancak yine de orijinaline saygı gösterecek". 

Filmde prodüktör olarak görev alacak Wan'a, yönetici yapımcılığı üstlenecek Michael Clear ve Judson Scott eşlik edecek.

Siyah beyaz bilimkurgu klasiği Kara Gölün Canavarı, Amazon Nehri boyunca fosil arayan bilimsel keşif ekibini merkeze alıyordu. Ekip, Devoniyen dönemine ait Gill-Man'i keşfediyor ancak insansı canavar kaçmayı başarıyordu. Daha sonraysa ekibin aşık olduğu üyesini kaçırmak için geri dönüyordu.

Korku, trajedi ve romantizmin büyüleyici bir karışımını bir araya getiren film, izleyicileri türünün son örneği olan eşsiz Gill-Man, nam-ı diğer Canavar'la tanıştırmıştı.

Kendi Kendine Küçülen Adam (The Incredible Shrinking Man) gibi bilimkurgu klasiklerine imza atan Jack Arnold'ın yönettiği filmde Julie Adams, Canavar'ın dikkatini çeken kadın rolündeydi.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Indiewire

DAHA FAZLA HABER OKU