Stephen King'in övdüğü film eleştirmenleri de büyüledi

100 tam puan almayı başardı

ABD'de 23 Ağustos'ta gösterime girecek Strange Darling'in Türkiye'deki vizyon tarihiyse şimdilik belirsizliğini koruyor (Miramax)

Efsanevi yazar Stephen King'in de övgüyle bahsettiği yeni korku filmi Strange Darling, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da mükemmel bir puan almayı başardı.

Dünya prömiyerini Eylül 2023'te Teksas eyaletinin Austin kentinde Fantastic Fest'te yapan film, J.T. Mollner tarafından yazılıp yönetildi. 

Tek gecelik ilişkiden kedi fare oyununa

Willa Fitzgerald'la Kyle Gallner'ın başrollerini paylaştığı film, bir seri katilin kanlı saldırısına dönüşen tek gecelik bir ilişkinin öyküsünü anlatıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin oyuncu kadrosunda Giovanni Ribisi, Barbara Hershey, Ed Begley Jr. ve Steven Michael Quezada da yer alıyor. 

O (It), Göz (Carrie) ve Medyum (The Shining) gibi meşhur romanların 76 yaşındaki yazarı King, övgü dolu Strange Darling yorumunda gerilimi "gerçekten müthiş" diye nitelendirmişti. Ünlü yazar, filmin fragmanının "zekice bir başyapıt" olduğunu da sözlerine eklemişti.

Strange Darling'den etkilenen tek kişi King değil. Sinema yazarları da filmi çok beğendiklerini gizlemiyor. 

Strange Darling, 18 eleştirmenden aldığı olumlu yorumlar sayesinde Rotten Tomatoes'da erişilmesi güç bir başarıya imza attı ve 100 üzerinden 100 tam puan almayı başardı.
 


Bloody Disgusting'in eleştirisinde film "uzun metrajlı bir kovalamaca sahnesi"ne benzetildi. Sinema yazarı Trace Thurman, Strange Darling için "amansız heyecan yolculuğu" ifadesini kullandı.

Variety'den Michael Nordine ise incelemesinde şöyle dedi:

Mümkün olduğunca az önbilgiyle deneyimlenmesi gereken Strange Darling, biraz sabır gerektiriyor ama aynı zamanda sabrın karşılığını da veriyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Variety, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU