Kraliçe Camilla, Kral Charles'ın sağlık sorunlarını açıklamasını istememiş

Kral Charles'ın kararı "sağlık ve kraliyet ailesi konularında yeni bir şeffaflık çağı başlattı"

(Reuters)

Charles ve Britanya Kraliyet Ailesi'nin diğer üyeleri hakkında bir dizi kitap kaleme almış olan kraliyet biyografi yazarı Rob Jobson'a göre Kraliçe Camilla, Kral Charles'ın bu yıl süregelen sağlık sorunlarını kamuoyuna açıklama kararına karşıydı.

75 yaşındaki hükümdar, iyi huylu bir prostat rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğünü ilk olarak bu yıl ocakta açıklamıştı.

Daha sonra şubatta, kendisine açıklanmayan bir kanser türü teşhisi konduğu ve bunun prosedür sırasında keşfedildiği duyurulmuştu.

O tarihte Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada şöyle denmişti:

Majestelerinin prostat kanseri olmadığını teyit etmek dışında bu aşamada daha fazla ayrıntı paylaşılmamaktadır.

Kral daha sonra halka dönük görevlerinden geçici olarak çekilmek zorunda kalmış ve nisan sonunda işe döndüğünde daha düşük bir tempolu program üstleneceği bildirilmişti.

Geçen yıl Our King: Charles III – The Man and the Monarch Revealed (Kralımız: III. Charles - İnsan ve Hükümdarın İfşası) kitabını yayımlayan Jobson şunları söyledi: 

Kraliçe Camilla başlangıçta sağlık sorununun açıklanmasına karşı çıkmıştı ancak Kral bunun bir liderlik yapma ve benzer semptomlar yaşayan erkekleri zamanında tıbbi yardım almaya teşvik etme şansı olduğunu düşündüğü için onu reddetti.

Kral'ın açıklamasının ardından Ulusal Sağlık Servisi internet sitesinde prostat büyümesiyle ilgili aramalarda önemli bir artış oldu.
 

Kral Charles
Kral Charles, sağlık ekibinin kendisine işe dönmesi için onay vermesinden büyük mutluluk duymuştu (AP)

 

İyi huylu prostat büyümesiyle ilgili NHS İngiltere sayfası, günlük ortalama sadece 1400 ziyarete kıyasla, duyurudan sonraki 48 saat içinde 26 binden fazla ziyaret aldı.

Jobson, Camilla'nın gerekçelerini açıklamazken, hayatını kaybetmiş Kraliçe Elizabeth ve Prens Philip tıbbi yardım aldıklarında sıklıkla dolaşan "yalan haberlerden" kaçınmak için Charles'ın sorunlarını açıklamak istediğini iddia etti.

Jobson karar hakkında şunları ekledi:

Bunu yaptığı için övgüler aldı, yorumcular sağlık ve kraliyet ailesi konularında yeni bir şeffaflık dönemi başlattığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kralın sağlık sorunları, kraliyet ailesi için modern tarihin en çalkantılı yıllarından birinin başlangıcı oldu.

Galler Prensesi ilk olarak ocakta planlı bir karın ameliyatı geçirdiğini ve Paskalya'dan sonra görevine dönmeyi planladığını açıklarken, martta dokunaklı bir video mesajı yayımlayarak kendisine açıklanmayan bir kanser türü teşhisi konduğunu duyurmuştu.

42 yaşındaki Kate, haziranda Kral'ın resmi doğum günü geçit töreni olan Trooping the Colour'da kamu hayatına hoş bir dönüş yapmış ve bu yılki Wimbledon'ın son gününde kupaları takdim etmişti.

Kraliyet ailesi halihazırda Aberdeenshire'daki Balmoral'da yaz tatillerini geçiriyor ve Galler ailesinin de Kral ve Kraliçe'ye katılması bekleniyor.

İskoçya, prensesin kanser teşhisi konduğundan bu yana gittiği en uzak yer olacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU