Hollywood'da yeni rekor: Bir filmden en çok para kazanan aktör değişiyor

Önceki rekor 50 milyon dolarla Dwayne Johnson'a aitti

Oscar ödüllü Robert Downey Jr., Marvel filmlerinin en çok kazanan oyuncusu (Reuters)

Robert Downey Jr. bugüne kadar bir filmden en yüksek ücreti alan film yıldızı olmaya hazırlanıyor.

Marvel Sinematik Evreni'nde (MSE) 11 yıl boyunca Demir Adam'ı canlandıran aktör, çizgi roman serisine farklı bir rolle geri dönüyor. 

Variety'nin özel kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Marvel, iki yeni Avengers filmini yönetmeleri için Anthony ve Joe Russo'ya 80 milyon dolar ödeme yapacak. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Russo kardeşler daha önce Avengers: Sonsuzluk Savaşı (Avengers: Infinity War) ve Avengers: Endgame gibi Marvel yapımlarının yönetmen koltuğunda oturmuştu. 

Avengers: Doomsday ve Avengers: Secret Wars adlı iki yeni filmle MSE'ye geri dönecek Downey Jr., bu kez izleyicilerin karşısına farklı bir rolle çıkacak. 

Kaynaklar, Doktor Doom adlı kötü karakterle beyazperdeye dönecek aktörün Russo kardeşlerden "kayda değer derecede daha fazla" ödeme alacağını aktardı. 

Bu miktarın içinde oyuncunun gişe hasılatından alacağı ödeme yer almıyor. 
 

Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr., Oppenheimer'daki rolüyle bu yıl En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ını kazandı (AP)


Film için alacağı ücretle Downey Jr., Hollywood'da bir film için en çok ödeme alan oyuncu rekorunu kıracak. Halihazırda bu unvan Kaya lakabıyla bilinen Dwayne Johnson'a ait. 

Johnson, 2024 yapımı Kod Adı: Kırmızı (Red One) için 50 milyon dolar ödeme almıştı.

Downey Jr., yeni Marvel filmlerinin gişe hasılatından alacağı ödemelerle birlikte bir filmden en çok kazanan oyuncu rekorunu da kırabilir. 

Bruce Willis, Altıncı His (Sixth Sense); Tom Cruise, Top Gun: Maverick ve Will Smith de Siyah Giyen Adamlar 3'teki (Men in Black 3) rolleriyle, çıplak ücretleri daha az olsa da gişe gelirlerinden aldıkları primlerle 100 milyon dolar civarında kazanmıştı. 

Variety, MSE'nin açık ara en çok kazanan oyuncusu olan Downey Jr.'ın, çizgi roman serisinin filmlerinden 500-600 milyon dolar kazandığını ifade ediyor. 

Russo kardeşlerin yeni Yenilmezler (Avengers) filmlerinin çekimlerinin, 2025'in bahar aylarında Birleşik Krallık'ta başlaması bekleniyor.



Independent Türkçe, Variety, Daily Mail, Gazete Oksijen

DAHA FAZLA HABER OKU