Sylvester Stallone'dan gerçek hikaye: Galası tıklım tıklımdı

"Duygusal bir destan"

Hikayesi filme konu olan Donn Charles Fendler, Temmuz 1939'da 12 yaşındayken Maine'deki Katahdin Dağı'nda kaybolmuştu (Balboa Productions)

Blue Fox Entertainment, 1 Kasım'da vizyona girmesi planlanan ve gerçek olaylardan esinlenen Lost on a Mountain in Maine'in dağıtım haklarını satın aldı.

Sylvester Stallone'un yapım şirketi Balboa Productions'dan çıkan film, "tehlikeli bir dağın tepesinde hızla ilerleyen bir fırtına yüzünden ailesinden ayrı düşen" 12 yaşındaki Donn Fendler'ın gerçek hikayesini anlatıyor.

9 günlük hayatta kalma mücadelesi

Donn, 9 gün boyunca Kuzey Maine'in acımasız vahşi doğasında yiyeceği ya da uygun kıyafeti olmadan hayatta kalmaya çalışıyor. 

Çocuğun manşetlere taşınan kayboluşu, oğlunu bir daha asla göremeyeceğinden korkan ailesi de dahil olmak üzere yüzlerce gönüllünün katıldığı büyük bir arama çalışmasına yol açıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stallone'un yapımcılığını üstlendiği filmin başrollerini Staten Adası'nın Kralı'yla (The King of Staten Island) tanınan Luke David Blumm, Netflix'in meşhur dizisi House of Cards'ın yıldızlarından Paul Sparks ve Masters of Sex'te oynayan Caitlin FitzGerald paylaşıyor. 

Filmin prömiyeri, 21 Temmuz'da başlayan Maine Uluslararası Film Festivali'nde yapıldı. Variety'nin aktardığına göre 810 kişilik Waterville Opera Binası'nda yapılan galada tek bir boş koltuk bile yoktu.

"Klasik bir Amerikan filmi"

1939'da Donn Fendler'ın çocukluk deneyimlerini anlattığı aynı adlı kitaba dayanan senaryoyu Luke Paradise kaleme aldı. Filmin yönetmen koltuğundaysa Andrew Boodhoo Kightlinger oturuyor.

Yönetmen Kightlinger, "İşte artık görmediğiniz klasik bir Amerikan filmi" diyerek ekledi:

12 yaşındaki bir yıldızın olağanüstü performansıyla desteklenen duygusal bir destan. Gerçek vahşi doğada çekim yaptık, boğazımıza kadar nehirlere girdik, dağlarda yürüyüş yaptık.


Independent Türkçe, Variety, NewsCenterMaine

DAHA FAZLA HABER OKU