Henüz üç bölümü gösterime giren yeni dizi zirveye oynuyor

Yeni bilimkurguyu hem eleştirmenler hem de izleyiciler övüyor

Sunny'nin yeni bölümleri her çarşamba Apple TV+'ta gösterime giriyor (Apple TV+)

Apple TV+'ın yeni bilimkurgu dizisi Sunny, yalnızca üç bölümün ardından en çok izlenenler listesine girmeyi başardı.

İrlandalı yazar Colin O'Sullivan'ın The Dark Manual (Karanlık Kitapçık) adlı romanından uyarlanan dizi, prömiyerini 10 Temmuz'da gösterime giren iki bölümle yaptı.

Üçüncü sıraya yerleşti

Apple TV+, dizinin konusunu şöyle özetliyor:

Japonya'nın Kyoto şehrinde yaşayan Amerikalı bir kadının hayatı, eşi ve oğlu gizemli bir uçak kazasında kaybolduktan sonra altüst olur. Kendisine teselli olarak kocasının elektronik şirketinin ürettiği yeni sınıf ev robotu Sunny verilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Katie Robbins tarafından yaratılan dizinin oyuncu kadrosunda başroldeki Rashida Jones'un yanı sıra Hidetoshi Nishijima, Joanna Sotomura, Yukiko Ehara, Judy Ongg ve Jun Kunimura yer alıyor.

Sunny, 11-17 Temmuz haftasında Reelgood'un en çok izlenen 10 dizi listesinde, ödül canavarı The Bear ve Jake Gyllenhaal'un başrolde olduğu Presumed Innocent'ın ardından üçüncü sırada yer aldı. 

Daha önce The Office ve Parks and Recreation gibi sitcomlarda rol alan 48 yaşındaki Jones'un komedideki başarısını Sunny'ye taşıması, eleştirmenler tarafından övgüyle karşılandı.

"Kariyerinin en iyi performansı"

Televizyon yazarları Jones'un kariyerinin en iyi performansını sergilediği konusunda birleşiyor.

Sunny, 50'den fazla televizyon yazarının incelemesiyle, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 89 gibi yüksek bir puan elde etmeyi başardı.

Bu, korku yazarı Stephen King'den övgü dolu bir yorum almasına rağmen bir sezon sonra iptal edilen Constellation ve Blake Crouch'un romanından uyarlanan Dark Matter da dahil olmak üzere, 2024'te gösterime giren tüm Apple TV+ bilimkurguları arasındaki en yüksek puan. 

Kaliteyi korumayı başaracak mı?

Sunny, seyirciler tarafından da olumlu karşılandı. Dizinin izleyici skoru an itibarıyla 100 üzerinden 79. 

ScreenRant, dizinin henüz sadece üç bölüm yayımladığını hatırlattığı haberinde şu ifadelere yer veriyor:

7 bölümü daha yayımlanacak olan bilimkurgu dizisinin tüm sezon boyunca bu yüksek kaliteyi koruyup koruyamayacağı merak konusu. Eğer bunu başarırsa Sunny, ikinci sezon onayını kolaylıkla alabilir ve belki de gelecek yıllarda Apple TV'nin amiral gemisi dizilerinden biri haline gelebilir.


Independent Türkçe, ScreenRant, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU