Yerden yere vurulan filmin yıldızından 20 yıl sonra gelen itiraf

100 üzerinden sadece 8 puan alabilmişti

Senaryosunu John Rogers, John Brancato ve Michael Ferris'in kaleme aldığı filmde başroldeki Halle Berry'ye Sharon Stone eşlik etmişti (Warner Bros)

Oscarlı oyuncu Halle Berry, gösterime girmesinden 20 yıl sonra Kedi Kadın'ı (Catwoman) değerlendirdi.

19 Temmuz 2004'te gösterime giren film, hem eleştirmenler hem de sinemaseverler tarafından yerden yere vurulmuştu. 

Sadece 8 puan alabildi

Kedi Kadın, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden sadece 8 puan alabildi. İzleyiciler de sinema yazarlarıyla aynı görüşleri paylaşmış ve film, seyircilerden de yalnızca 18 puan toplayabildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fransız sinemacı Pitof'un yönettiği Kedi Kadın'da Berry, çalıştığı kozmetik şirketinde yeni bir ürünün neden olduğu sağlık sorunlarını örtbas etmeye yönelik bir komployu keşfeden grafik tasarımcı Patience Phillips rolündeydi.

Skandaldan haberdar olduktan sonra öldürülen Patience, Midnight adlı Eski Mısırlı bir Mau kedisi tarafından gizemli bir şekilde diriltilmişti.

Kedilerin yeteneklerini kapan Patience, şirket sahibinin eşi Laurel'e karşı savaşmaya başlamıştı.

"Meydan okuyabileceğime dair inancım yoktu"

Entertainment Weekly'ye konuşan Berry, "Kedi Kadın'ın kadınları yüz kreminden kurtarması fikrinin hep biraz hafif olduğunu düşünmüşümdür" dedi. 

Diğer tüm süper kahramanlar dünyayı kurtarır; kadınları sadece çatlamış yüzlerden kurtarmaz. Bunun süper kahraman için hafif bir sorun olduğunu her zaman biliyordum ama kariyerimin o döneminde buna meydan okuyabileceğime dair inancım yoktu, bu yüzden kabul ettim.

Gişede de çakıldı

Kedi Kadın, 100 milyon dolarlık bütçesine karşılık dünya çapında 82 milyon dolar hasılat elde edebilmişti.

En Kötü Film, En Kötü Kadın Oyuncu, En Kötü Yönetmen ve En Kötü Senaryo dallarında da Ahududu ödüllerinin sahibi oldu.

Filmin aldığı sert tepkilerden hoşlanmadığını söyleyen Berry, "Siyah bir kadın olarak olumsuzlukları sırtımda taşımaya, savaşmaya, akıntıya karşı tek başına yüzen bir balık olmaya alışkınım" dedi. 

Klişelere meydan okumaya ve hiçbir yol yokken bir yol açmaya da alışkınım. Bu konuda rahat olmak istemedim, gidip o ödülü aldım, kendime güldüm ve yoluma devam ettim. Bu beni raydan çıkarmadı çünkü hayatım boyunca siyah bir kadın olarak mücadele ettim. Bir film hakkında biraz kötü reklam mı? Sevmedim ama bu benim dünyamı durdurmayacak ya da beni sevdiğim işi yapmaktan alıkoymayacaktı.

"Baştan aşağı bir Kedi Kadın'ım"

57 yaşındaki aktris, filmden sonra kedileri sevmeye başladığını da sözlerine ekledi

Bu film sayesinde bir kedi sever oldum. Üç hafta önce bahçemde bulduğum 4 yavru kediyi kurtardım. Bu deneyim ve bu ilişkiler nedeniyle ben baştan aşağı bir Kedi Kadın'ım. Bu deneyim beni değiştirdi.


Independent Türkçe, Deadline, MovieWeb, People, Entertainment Weekly

DAHA FAZLA HABER OKU