Sadece Squid Game başarmıştı: Epik drama tarihe geçti

"Yeni Game of Thrones" diye anılıyor

17. yüzyıl Japonya'sında geçen epik aksiyonun ilk sezonu, 23 Nisan'da gösterime giren bölümle sona ermişti (FX)

HBO'nun rekortmen draması Succession'ın sona ermesiyle bu yılki Emmy Ödülleri'ne damga vurması beklenen yeni bir dizi var: FX Productions'ın gösterişli dönem dizisi Shogun.

Gösterime girdiği dönemde izleyiciler ve eleştirmenler tarafından "yeni Game of Thrones" diye anılan Japon dizisi, dün duyurulan Emmy adaylıklarını domine etti.

En çok adaylık Shogun'da

Drama dalındaki tam 25 kategoride aday gösterilen Shogun, daha şimdiden etkileyici bir başarıya imza atmış oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Herhangi bir kategoride başka hiçbir dizi, daha fazla adaylık elde edemedi.

Shogun, En İyi Drama Dizisi adaylığının yanı sıra başrolündeki Hiroyuki Sanada'ya da En İyi Erkek Oyuncu adaylığı kazandırdı. Toda Mariko rolündeki Anna Sawai de kadın oyuncu kategorisinde adaylık kazandı. 32 yaşındaki aktris, ödülün en güçlü adaylarından biri olarak görülüyor.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Shogun'ın yıldızlarından hem Tadanobu Asano hem de Takehiro Hira aday gösterildi. Rodrigues rolüyle Néstor Carbonelle de Drama Dalında En İyi Konuk Oyuncu ödülüne aday gösterildi.

James Clavell'in 1975 tarihli romanından uyarlanan Shogun ayrıca prodüksiyon tasarımı, orijinal müzik, dublör performansı, görüntü yönetimi ve ses kurgusu gibi pek çok teknik kategoride de aday gösterildi.

Squid Game'den sonra ilk

Eleştirmenlere göre bu başarı, Asya temsili ve İngilizce olmayan diziler için de son derece önemli. 

Netflix'in Güney Kore yapımı fenomeni Squid Game'in ardından Shogun, En İyi Dizi kategorisinde aday gösterilen ve çoğu İngilizce olmayan ikinci yapım oldu.

Shogun ve oyuncularının başlangıçta Emmy'nin mini dizi kategorilerinde yarışması bekleniyordu. Ancak ortak yaratıcılar Justin Marks ve Rachel Kondo'nun mayısta iki sezonun daha yolda olduğunu açıklayarak hayranları sevindirmelerinin ardından Shogun, Drama Dalında En İyi Dizi yarışına dahil oldu.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Japan Times

DAHA FAZLA HABER OKU