Yüzüklerin Efendisi yıldızı Viggo Mortensen, neden başka bir film serisinde yer almadığını açıkladı

Oyuncu, film serilerini "biraz tahmin edilebilir" bulduğunu söyledi

(AFP)

Viggo Mortensen, Yüzüklerin Efendisi'nden (Lord of the Rings) sonra neden yeniden büyük bir Hollywood film serisinde rol almadığını açıkladı.

2000'lerin ikonik üçlemesinde Aragorn'u canlandıran Mortensen, film seçerken bütçeden çok filmin iyi yazılmasına öncelik verdiğini söyledi.

Yeşil Rehber (Green Book) oyuncusu, film serisi çekmeye karşı çıkmadığını ama genellikle "pek iyi olmadıklarını" söyledi.

Aktör, Vanity Fair'e "Hiçbir türden ya da bütçeden kaçınmaya çalışmıyorum. Sadece ilginç hikayeler arıyorum. Filmin türü, bütçesi veya filmi kimin yaptığı benim için fark etmiyor. Asla falanca kişi yönetiyor diye bir filmde yer almam. Hikayeyle ilgili olmalı. Ve karaktere uygunluğumla, her zaman ilk koşul bu" diye anlattı.    

Film serileri için de bu geçerli. Biri bana X filmiyle, üçüncü veya 9. Bölümüyle gelse ve harika bir karakter olduğunu düşünüp o karakteri oynamak istesem ve bir şeyler katabileceğime inansam yaparım. Buna karşı değilim. Ama genellikle pek iyi olmuyorlar. Yani, bence, çoğunlukla pek iyi yazılmıyorlar. Biraz tahmin edilebilirler. Yani, tabii her zaman paramın tükenme riski var.

aragorn_mortensen.jpg

Viggo Mortensen, Yüzüklerin Efendisi'nde Aragorn rolünde (New Line Cinema)

Mortensen geçen aylarda son filmi The Dead Don't Hurt'te Yüzüklerin Efendisi'nden bir sürpriz yumurta olduğunu açıklamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyuncu, at sırtında bir şövalye sahnesi çekerken şövalyenin önemli bir eşyasının eksik olduğunu fark ettiğini ve çekimler bittikten sonra sakladığı Aragorn'un kılıcını kullandığını anlatmıştı.

Mortensen, senaryo yeterince iyi olmadığı takdirde rolünü yeniden canlandırmayı düşünmeyeceğini söyleyerek Yüzüklerin Efendisi evrenine döneceğine dair kuşku yaratmıştı.

Geçen ay, yapım aşamasındaki The Hunt for Gollum'da yer alması için plan olup olmadığı sorulduğunda The Hollywood Reporter'a şöyle demişti:

Bir senaryo okumadım. Bu yüzden bilmiyorum. İflas etmediğim, parasız kalmadığım ve herhangi bir işi almaya muhtaç olmadığım sürece benim için önemli olan senaryodur. Yani duruma bağlı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU