Paris havalimanında grev tehdidi kazanım getirdi

Olimpiyatlar öncesi ulaşımı felç edebilirdi

ChatGPT image generator'a haber metnimizi okuttuğumuzda bize bu görseli üretti (Independent Türkçe/ChatGPT)

Paris'te 2024 Yaz Olimpiyatları öncesinde planlanan havalimanı grevi, çalışanların taleplerinin kabul görmesi üzerine iptal edildi. Bugün (17 Temmuz) gerçekleştirilmesi planlanan grevin Paris'in iki büyük havalimanı Roissy-Charles de Gaulle ve Orly'de büyük aksamalara neden olması bekleniyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fransa'nın en büyük havalimanı işletmecisi Groupe ADP bünyesindeki sendikalar (CGT, CFDT, FO ve UNSA), üyelerine daha iyi çalışma koşulları ve Olimpiyat döneminde ekstra bonus verilmesini talep ediyordu. Bu talepler doğrultusunda, Olimpiyatlar öncesinde büyük bir grev yapılması planlanmıştı.​

Çalışanlar kazandı
Grev öncesinde Groupe ADP ve sendikalar arasında yapılan yoğun müzakereler sonucunda, çalışanların talepleri onaylandıve grev iptal edildi. Anlaşmaya göre, çalışanlara Olimpiyat döneminde ek bonus ödemesi yapılacak ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için adımlar atılacak. Bu gelişme, Olimpiyatlar sırasında Paris'e gelecek binlerce sporcu ve turist için büyük bir rahatlama sağladı​.

paris belediye baskaniseine reuters.jpg
Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, nehrin bu ay sonunda Paris Olimpiyatları'nda açık hava yüzme etkinliklerine ev sahipliği yapacak kadar temiz olduğunu göstermek için bu sabah Sen Nehri'nde yüzdü (Reuters)


Olimpiyatların başlamasına bir haftadan kısa süre kalmışken alınan bu karar, Paris'in uluslararası misafirlerini sorunsuz bir şekilde ağırlamasını sağlayacak. Grev nedeniyle havalimanlarında yaşanacak olası gecikmeler ve lojistik sıkıntılar böylece önlenmiş oldu. Charles de Gaulle ve Orly havalimanları, Olimpiyatlar boyunca günlük 350 bin yolcuya hizmet vermeyi planlıyor​.

Olimpiyatlar için geri sayım başladı
16 Nisan'da Atina'da yakılan Olimpiyat ateşinin 26 Temmuz'da Paris'e varması bekleniyor. Olimpiyat oyunları 26 Temmuz-11 Ağustos'ta düzenlenecek. Daha önce 1900 ve 1924 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapan şehir üçüncü kez olimpiyat düzenliyor. Son açıklanan listeye göre Türkiye, 18 spor dalında 102 sporcuyla oyunlarda yer alacak.


Independent Türkçe, Reuters, Discover Walks News, BBC Türkçe

Derleyen: Meriç Şenyüz

DAHA FAZLA HABER OKU