İsrail: Ateşkesin ardından ‘geri dönüp savaşma’ kabiliyetimiz var

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, “İsrail ordusu, zamanları büyük zorluklarla geçen esirleri kurtarmak için çalışmayı bırakmayacak” dedi

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi / Fotoğraf: AFP

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, ordunun Hamas'la ateşkes anlaşmasına varmasının ardından, bu anlaşmanın ayrıntılarına bakmaksızın Gazze Şeridi'nde savaşa geri dönebileceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın Times of Israel'den aktardığına göre Halevi, “Esirlerin iadesi konusunda anlaşmaya varılması hayat kurtarmak için acil bir ahlaki gerekliliktir. İsrail ordusu böyle bir anlaşma için en iyi koşulları yaratmak üzere gerekli tüm baskıyı uygulamaktadır. Bir önceki anlaşmanın sona ermesinden bu yana bu şekilde hareket ettik” ifadelerini kullandı.

Halevi sözlerini şöyle sürdürdü:

Ordu, siyasi düzey tarafından onaylanan herhangi bir anlaşmaya nasıl bağlı kalacağını ve ateşkes sağlandıktan sonra bile büyük bir yoğunlukla savaşa nasıl döneceğini biliyor. İsrail ordusu, zamanları büyük zorluklarla geçen esirleri kurtarmak için çalışmayı bırakmayacak ve bu hedefe ulaşılana kadar Hamas'a saldırmaya devam etmekten vazgeçmeyecek. Elbette İsrail devleti vatandaşlarının güvenliğinden de vazgeçmeyeceğiz.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU