İsrail'in merkezinde düzenlenen saldırıda dört kişi yaralanırken saldırgan etkisiz hale getirildi

Polis etkisiz hale getirilen araç sürücüsünün Doğu Kudüslü bir Filistinli olduğunu bildirdi

Saldırıda kullanılan araç / Fotoğraf: Reuters

İsrail polis sözcüsü yaptığı açıklamada, İsrail'in merkezindeki bir kavşakta araçla düzenlenen saldırıda dört askerin yaralandığını ve olayın failinin ‘etkisiz hale getirildiğini’ duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın Reuters'tan aktardığına göre polis sözcüsü, “İsrail'in orta kesimindeki Lod şehri yakınlarında bulunan Nir Tzvi kavşağında şüpheli bir saldırı meydana geldi” diyerek sürücünün etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Polis daha sonra araç sürücüsünün Doğu Kudüslü bir Filistinli olduğunu bildirdi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, saldırının Tzrifin Askeri Üssü yakınlarında gerçekleştiği belirtildi.

Sosyal medyada dolaşan ve İsrail televizyonlarında yayınlanan video ve görüntülerde, otobüs durağının yakınındaki kaldırımda beyaz bir araba görülürken, güvenlik üniformalı kişiler araca ateş ediyordu.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, ‘ikisi 20 yaşlarında, birçok yerinden yaralanmış ağır durumda ve birinin durumu hafif’ olmak üzere üç yaralı taşıdığını açıkladı. Yaralılar İsrail'in merkezindeki Assaf Harofeh Hastanesi'ne kaldırıldı.

Acil yardım servisi yaptığı kısa açıklamada, “Olay yerine vardığımızda bir arabanın otobüs durağında duran yayalara çarptığını gördük ve hemen daha fazla sağlık görevlisi çağırdık” denildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU