Denzel Washington'ın aksiyon filmi 10 yıl sonra Netflix'te fırtına gibi

Usta aktöre ünlü isimler eşlik ediyor

55 milyon dolarlık bütçeyle çekilen Adalet, gişede 192,3 milyon kazanmıştı (Sony)

Adalet (The Equalizer), gösterime girmesinden 10 yıl sonra Netflix'te ikinci baharını yaşıyor. 

1980'lerin aynı adlı televizyon dizisinden uyarlanan 2014 yapımı aksiyon filmi, eski bir gizli operasyon ajanı Robert McCall'un, genç bir insan kaçakçılığı kurbanını Rus mafyası üyelerinden korumak için emekliliğinden vazgeçmesini anlatıyordu.

Bol yıldızlı oyuncu kadrosu

Denzel Washington'ın başrolde olduğu Adalet'in oyuncu kadrosunda Marton Csokas, Chloë Grace Moretz, David Harbour, Bill Pullman ve Melissa Leo yer alıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yönetmen koltuğunda Antoine Fuqua'nın oturduğu ve senaryosunu Richard Wenk'in kaleme aldığı film, gösterime girmesinden 10 yıl sonra Netflix'te küresel bir hit haline geldi.

Adalet, 1-7 Temmuz haftasında 3,5 milyon görüntüleme ve 7,6 milyon saat izlenmeyle yayın devinin en çok seyredilen 10 film listesinde 8. sırada yer aldı. 

İlk Adalet'in başarısının ardından, Washington'ın canlandırdığı Robert McCall'un toplumun ötekileştirilmiş ve savunmasız bireyleri için adalet arayışını sürdürdüğü iki devam filmi çekildi. Her iki filmi de Fuqua yönetti ve senaryolar Wenk imzasını taşıyordu. Ancak bu iki film, gişede yüzleri güldürse de eleştirmenleri ilki kadar memnun etmedi. 
 


2018'de gösterime giren Adalet 2 (The Equalizer 2), arkadaşlarından birinin öldürülmesinin ardından McCall'un intikam arayışına girmesini konu alıyordu. Sinema yazarlarını tatmin etmeyen devam filmi, gişedeyse yaklaşık 190 milyon dolar kazandı.

2023'te vizyona giren Adalet 3 (The Equalizer 3) McCall'un mafyayla mücadele etmek için İtalya'ya gitmesini merkeze alıyordu. Bu filmin hasılatı da 190 milyon dolara yaklaştı. 


Independent Türkçe, ScreenRant, Forbes

DAHA FAZLA HABER OKU