Demokrat Senatör: Trump, Biden'ı hezimete uğratacak

Coloradolu yasa koyucu, Trump'ın galibiyetiyle Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi'nin kontrolünü elinde tutacağını ve Senato'yu da elde edeceğini öngördü

Michael Bennet (Reuters)

Demokrat ABD Senatörü Michael Bennet, Joe Biden'ın kasımdaki seçimde Donald Trump'a "büyük farkla" kaybedebileceğini itiraf etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Colorado'yu temsil eden Bennet, CNN'e yaptığı açıklamada, salı günü bir parti yemeğinde üst meclisteki diğer Demokratlara 81 yaşındaki Biden'ın yenilgiyle karşı karşıya olduğunu söylediğine dair haberlerin doğru olduğunu belirtti.

Bennet, 78 yaşındaki Trump'ın kazanması halinde Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi'nin kontrolünü elinde tutacağını ve Senato'yu da elde edeceğini öngördü.

Salı gecesi yaptığı açıklamada "Donald Trump bence bu seçimi kazanma yolunda ilerliyor ve belki de büyük farkla kazanarak beraberinde Senato ve Meclis'i de alacak" dedi.

Beyaz Saray'dan görmemiz gereken, Biden'ın Donald Trump'ı gerçekten yenebileceğini gösterebilecek ve üç dört yıl önce hepimizin sahip olduğu başarılarla ilgili olmayacak bir plana uzaktan yakından yaklaşan bir şey görmedim.


Axios'a göre Montana'dan Jon Tester ve Ohio'dan Sherrod Brown olmak üzere diğer Demokrat senatörler de Bennet'e katıldı ve kapalı kapılar ardında yapılan toplantıda meslektaşlarına Biden'ın Trump'ı yenebileceğinden şüphe duyduklarını söyledi.

27 Haziran'da Atlanta'da yapılan ilk başkanlık münazarası 81 yaşındaki Biden için felaket olarak görülmüş ve kendi partisinde bile liderliğe uygunluğu ve yeniden seçilebilme kabiliyeti üzerine soru işaretlerine yol açmıştı.

Biden, soğuk algınlığından muzdarip olduğu etkinlikte "kötü bir gece" geçirdiğini kabul etmiş fakat ABC News'a kenara çekilmeye niyeti olmadığını söylemişti.

Yeni bir anket, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in 2024 seçiminde Trump'ı yenme şansının Biden'dan daha yüksek olduğunu gösterdi. Demokrat Bendixen & Amandi firmasının yaptığı ankete göre Biden yüzde 42'ye 43'le Trump'ın biraz gerisinde kalırken Harris yüzde 42'ye 41'le eski başkanı az farkla geride bırakıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU