CNN'in doktoru, Biden'a kapsamlı sağlık testi çağrısı yaptı

Endişe yaratan davranışlardan sonra onlarca meslektaşı Dr. Sanjay Gupta'yı aramış

CNN baş tıp muhabiri Dr. Sanjay Gupta, başkanın son haftalardaki davranışlarının "kaygı verici" olduğunu söyledi (AFP)

CNN'in baş tıp muhabiri, son haftalarda "kaygı verici" davranışlarını gözlemlediği Joe Biden'ın "bilişe ve hareket bozukluğuna dair kapsamlı testlere" girmesi gerektiğini öne sürdü.

Dr. Sanjay Gupta, Biden'ın geçen hafta Donald Trump'la olan münazaradaki korkunç performansından sonra sağlık çalışanlarından "onlarca" arama ve mesaj aldığını söyledi.

Gupta, CNN'deki haberinde "Nörolojik bir perspektiften baktığımızda, karışık konuşması, cümle ortasında aniden dikkatinin dağılması, konuşmayı kesmesi ve yüz hareketlerinin eksikliği sebebiyle bazı anlardaki boş, ağzı açık ifadesi bizi endişelendirdi" yazdı.

Açıkçası bunlar gözlemlerden ibaret, hiçbir şekilde daha ciddi bir şeyin teşhisi değil ve bu doktorlardan hiçbiri bunun böyle olduğunu iddia etmiyor.

Bana ulaşan doktorların ortak kanısı, başkanın bilişe ve hareket bozukluğuna dair kapsamlı testlere girmeye teşvik edilmesi ve sonuçların kamuoyuyla paylaşılması gerektiğiydi.

Geçen haftaki münazara sonrasında doktoru Biden'ı kısa bir sağlık muayenesinden geçirdi. Biden önemli Demokrat valilerle konuşurken onlara sağlığının yerinde olduğunu ama çalışma günlerini akşam 8'de sonlandırmayı dilediğini söyledi.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, başkanın sağlık ekibinin 81 yaşındaki Biden'a bilişsel testler uygulamaya ihtiyaç duymadığını hafta başında aktarmıştı.

Biden'ın ekibi, ABD Başkanı'nın münazarada "kötü bir akşam" yaşadığını söylemiş, sonradan soğuk algınlığı geçirdiğini ama ilaç almadığını iddia etmişti. Başkan geçen haftalardaki yoğun seyahat programını da suçlamıştı.

Fakat Biden'ın telkinlerine rağmen Demokrat Parti'nin üst düzey üyeleri endişelerini dile getirdi.

Eski ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi salı günü MSNBC'e verdiği röportajda Biden'ın münazara performansının bir "nöbet" veya "hastalıktan" kaynaklanıp kaynaklanmadığı hakkında "Geçerli bir soru" dedi.

Gupta kapsamlı testlerin bu yüzden, yani başkanın semptomlarının daha basit bir açıklaması ya da daha endişe verici bir sebebi bulunup bulunmadığını belirlemek için, önemli olduğunu söyledi.

Bir doktor olarak gizli demans ihtimalini anlamak isterim çünkü son yıllarda hastalığın semptomlarını erteleyen ve hatta bazı vakalarda tersine bile çeviren tedavilerin ve yaşam tarzı değişikliklerinin bulunduğunu öğrendik.

Bu sırada Biden, ABC News sunucusu George Stephanopoulos'la olan, 2024'te tekrar seçilme kampanyasını yeniden başlatabileceği ve seçmenlere güvence vereceğini umduğu, önemli röportajı öncesinde Cuma günü Wisconsin'de bir miting düzenledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU