Hellboy'un 4. filmi hayranları şaşırttı

Serinin hayranları yeni fragman karşısında şaşkınlığa uğradı

(Ketchup Entertainment)

Yeni Hellboy filminin ilk fragmanı yayımlandı ve serinin hayranları hep aynı noktaya değiniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1 Temmuz Pazartesi günü internette paylaşılan Hellboy: The Crooked Man'in ilk fragmanında, Ron Perlman ve Stranger Things'in yıldızı David Harbour'ın canlandırdığı Hellboy rolünde başkasının oynadığı görülüyor.

Mike Mignola'nın yarattığı kırmızı çizgi roman anti kahramanını konu alan yeni yapımda, 12 Savaşçı (12 Strong) adlı aksiyon gerilim filmiyle tanınan Jack Kesey rol alıyor.

Ancak Hellboy hayranları filmle ilgili iki ayrıntı hakkında şaşkınlıklarını dile getiriyor: Birincisi, önceki filmlerde olduğu gibi neşeli bir fantastik macera yerine bir korku filmi olacak olması; ikincisiyse, duyurusu pek çok kişinin gözünden kaçmış gibi görünse de sahiden gerçekleşiyor olması.

X/Twitter'da bir kişi "Tamam, ilk tepkinin bütçenin gerçekten düşük göründüğünü fark etmek olduğunu biliyorum. AMA tonun çok doğru hissettirdiğini söylemek istiyorum" diye yazdı ve ekledi:

Bunun verdiği havayı seviyorum ve bunu memnuniyetle denemek isterim. Bu bana DREDD'in nasıl süper küçük ölçekli olduğunu ama tonunu tutturduğunu hatırlatıyor. Bakalım.

Bir başkası da şöyle dedi:

Birçok kişinin görünüşü sertçe eleştirdiğini görüyorum ama doğrusunu söylemek gerekirse bu şimdiye kadar gördüğümüz en doğru çizgi roman yorumu. Nefret etmedim ama bazılarının 'ucuz' görünebileceğini düşünmesini anlıyorum.

Bir başka hayran da şunları söyledi:

Bu gerçekten işe yarayabilecek bir hayran filmi, düşük bütçeli korku havasına sahip.


Bir kişi daha şunları yazdı:

Ne zamandan beri yeni Hellboy? Bu son derece karanlık görünüyor, bunu sevdim.

Öte yandan filmin gösterime gireceğinden haberi olmayan bir hayransa şunları söyledi:

Bu, Hellboy'un yer aldığı rastgele bir korku filmine benziyor.

Hellboy
Serinin hayranları Hellboy:  The Crooked Man için "rastgele" diyor (Ketchup Entertainment)


Perlman, Gullermo del Toro'nun 2004 yapımı Hellboy ve 2008 yapımı Hellboy 2: Altın Ordu (Hellboy II: The Golden Army) adlı devam filminin başrolünde yer almıştı. Del Toro yapımı üçüncü bir Hellboy filminin çekilmesi için uzun süredir bir kampanya yürütülürken, planlar suya düşmüş ve bunun yerine Harbour, 2019'da Neil Marshall'ın yönettiği bir yeniden çekimde başrolü oynamıştı. Bu film eleştirel ve ticari bir fiyaskoydu.

Crank'in yönetmeni Brian Clark'ın yönettiği Hellboy: The Crooked Man, seriyi yeniden canlandırmak için mütevazı bir girişim; fragmanda tanınmış isimlerden yoksun bir oyuncu kadrosu ve daha çok düşük bütçeli bir his var.

Doğaüstü gerilim filmi 1950'lerde geçiyor ve Adeline Rudolph'un canlandırdığı çaylak BPRD (Paranormal Araştırma ve Savunma Bürosu) ajanının Appalachia sakinlerini şeytanla işbirliği yapan korkunç bir kötü adamdan korumak için Hellboy'la işbirliği yapmasını konu alıyor.

Filmde ayrıca Yellowstone oyuncusu Jefferson White, Leah McNamara, Joseph Marcell, Hannah Margetson ve Martin Bassindale rol alıyor. Mignola, filmin senaryosunu Christopher Golden'la birlikte yazdı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU