Mesud Barzani 6 yıllık aranın ardından yarın Bağdat'ta

Bağdat ve Erbil arasındaki görüşmelerde birçok başlık masaya yatırılacak

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’yi, Mesud Barzani ve Neçirvan Barzani ile birlikte gösteren arşiv fotoğrafı / Fotoğraf: AFP

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesud Barzani'nin altı yıllık bir aranın ardından yarın Bağdat'ı ziyaret etmesi bekleniyor. Bu ziyaret, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile federal hükümet arasındaki ilişkilerin olumlu seyrettiğinin bir göstergesi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat'a konuşan Kürt kaynaklar, “Barzani, iki taraf arasındaki mevcut sorunlara nihai bir çözüm bulmak amacıyla çoğu siyasi liderle bir dizi görüşme ve müzakere yapmak üzere çarşamba günü Bağdat'a gelecek” dedi. Kaynaklar, ‘Bağdat ve Erbil arasındaki anlaşmazlık zemininin, bölgenin mali ödenekleri ve çalışanların maaşları, petrol ve gaz yasası, seçim dosyası ve hatta seçimlerin üzerinden altı aydan fazla bir süre geçmesine rağmen yerel yönetimini seçmeyi henüz başaramayan Kerkük vilayetine ilişkin tutum da dahil olmak üzere birçok konuya uzandığını’ belirtti.

Kaynaklar, ‘Barzani'nin Bağdat'taki görüşmelerinde Sincar bölgesindeki durumun yanı sıra Türk ordusunun Duhok vilayeti ve diğer Kürt şehirlerine yönelik son operasyonu ile silahlı grupların Erbil'de gerçekleştirebileceği saldırıların da ele alınacağını’ öne sürdü.

IKBY’den bir heyet, Barzani'nin ziyaretine hazırlık amacıyla dün Bağdat'a geldi. Heyette İçişleri Bakanı Reber Ahmed, Maliye ve Ekonomi Bakanı Avat Şeyh Cenab ile Gümrük ve Sınır Kapıları Genel Müdürü yer alıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU