Sıcak hava balonuyla uzaya çıkmak isteyenler 125 bin dolar ödeyecek

Şirket ilk başarılı uçuş denemesini yeni tamamladı

Space Perspective, Neptune uzay aracı için geliştirdiği kapsülün testlerini tamamladı (Space Perspective)

Heyecan arayanlar bir koltuğa 125 bin dolar ödeyerek artık uzayın sınırına dev bir balonla seyahat edebilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk başarılı uçuş denemesini tamamlayan Space Perspective, açık bir bar ve tuvalet içeren lüks kapsülden Dünya'nın kuşbakışı manzarasını sunuyor.

8 koltuğa sahip araçla yapılacak seyahatlerin bu yıl sonunda başlayacağı bildirildi ve en düşük depozito ücreti bin dolar.

Şirket kapsülle ilgili haberi ilk kez şubatta X'te açıklamış ve aracın "şimdiye kadar yapılmış herhangi bir insanlı uzay uçuşu kapsülünün en geniş iç mekanına" sahip olduğunu belirtmişti.

Balonun uzayın sınırına kadar seyahat edeceği ve Dünya atmosferinin yaklaşık 29 kilometre üzerinde duracağı bildiriliyor.

Space Perspective, uzayın sınırına götürülen insan sayısı açısından yeni bir rekor kıracağını iddia ettiği turist gemisinde güvenliğin önemini vurguladı.

Geçen ay yaptığı son güncellemede şirket, yerçekiminin hâlâ mevcut olduğu uzayın sınırındayken kokteyllerini yudumlayan misafirlerin kapsülde karşılaşacağı kuşbakışı manzarayı paylaştı.
 

Neptune-01 uçuş denemesi sırasında Kaşiflerin Neptune Uzay Aracı'ndaki uçuşlarında göreceği manzarayı kayıt altına aldık. Uzayın siyahlığı önünde Dünya'nın görkemli güzelliğini ve atmosferin zengin, ince mavi çizgisinin kapsülün dev panoramik pencerelerinden içeri girişini görecekler. Tüm bunları basınçlı bir kapsülün rahatlığında deneyimleyecekler.

Bu video uçuşun en yüksek noktası olan 30 bin 480 metrede çekildi. Kaşifler bu yükseklikte Dünya'nın dönüştürücü bir manzarasıyla karşılaşacak ve her yönde yaklaşık 644 kilometrelik görüş mesafesi olacak.
 

Neptune

Uçuşlarda uzayın sınırına götürülecek kapsül (Space Perspective)​​​​​


Space Perspective şu açıklamayı yaptı: 

Dünya gezegeninde veya üzerinde en erişilebilir, sürdürülebilir ve güvenli uzay aracı olarak geliştirilen Neptune Uzay Aracı, SpaceBalloon, yedek iniş sistemi ve kapsülden oluşuyor.

Kapsülün iç kısmı hem alanı hem de konforu en üst düzeye çıkarıyor ve 8 kaşifle bir kaptanı taşıyor. Neptune Uzay Aracı ticari faaliyete geçtiğinde, NASA Uzay Mekiği STS-61-A görevinden bir fazla olmak üzere, uzayın sınırına en fazla insan götürme rekorunu kıracak.

Şirket ayrıca roketlerin aksine kapsüllerinin çok daha yavaş ve nazik bir şekilde dünyanın dışına çıktığını ve "NASA ve diğer saygın kuruluşların binden fazla kez" kullandığı teknolojiden faydalandığını vurguladı:

Neptune Uzay Aracı, yenilenebilir hidrojenle saatte 19 kilometre gibi düşük bir hızla itilen SpaceBalloon'umuz tarafından nazikçe uzaya yükseltiliyor.

Şirket, rezervasyon formunda, arkadaş ve aile buluşmaları ve kurumsal toplantılar da dahil uzaya bir gezi gerektirebilecek türden etkinlikleri öneriyor.
 

Neptune

Şirket, kişi başı 125 bin dolarlık seyahatlerin "arkadaş ve aile buluşmaları, kurumsal toplantılar veya diğer dönüm noktası kutlamaları" için mükemmel olduğunu öne sürüyor (Space Perspective)​​​​​​​


Uzayın sınırına yapılacak yolculukların 6 saat süreceği bildirildi.

Space Perspective'in icra kurulu eş başkanı Jane Poynter, Space.com'a şunları söyledi: 

Bu işte kesinlikle dünyanın en iyi uzmanlarına sahibiz.

Tamamen odaklanmış durumdayız. Ticari uçuşu olabildiğince verimli, tamamen güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmeye odaklanmış durumdayız.

The Independent daha fazla bilgi için Space Perspective'e ulaştı ancak henüz yanıt alamadı. 



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU