Ödüllü üç isim bir kez daha bir arada: Vizyon tarihi açıklandı

İşbirlikleri sayesinde kariyerlerinde zirveye çıktılar

Yorgos Lanthimos, Emma Stone ve Jesse Plemons'ı buluşturan Merhamet Hikayeleri, Türkiye'de 5 Temmuz'da gösterime giriyor (Searchlight Pictures)

Emma Stone ve Yorgos Lanthimos yeniden bir arada... İkili, 2003 yapımı ödüllü Güney Kore filmi Save the Green Planet için yendine bir araya gelmişti. Bugonia adı verilen filmin vizyon tarihi belli oldu.

Focus Features'ın dün yaptığı açıklamaya göre, Lanthimos'un yöneteceği ve Emma Stone'la Jesse Plemons'ın Merhamet Hikayeleri'nden (Kinds of Kindness) sonra bi kez daha birlikte rol alacağı Bugonia, ABD'de 7 Kasım 2025'te gösterime girecek.
 


Damien Chazelle imzalı Aşıklar Şehri'yle (La La Land) Oscar kazanan Stone, 2018 yapımı Sarayın Gözdesi'nde (The Favourite) yönetmen Lanthimos'la birlikte çalışarak bir Akademi Ödülü adaylığı daha elde etmişti. 

Ardından Stone, bir diğer Yorgos Lanthimos filmi olan Zavallılar'daki (Poor Things) muhteşem performansıyla geçen yıl ikinci Oscar'ını kazanarak kariyerinde zirveye çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Lanthimos'un son filmi Merhamet Hikayeleri'nde de yönetmenle birlikte çalışan aktör Jesse Plemons, buradaki performansıyla geçen ay Cannes'da En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştı.

Senaryosunu Will Tracy'nin yazdığı Bugonia, büyük bir şirketin üst düzey CEO'sunu kaçıran ve onun Dünya'yı yok etmeye niyetli bir uzaylı olduğuna inanan iki takıntılı kişiyi konu alıyor.

Filmin yapımcıları arasında Ari Aster ve Lars Knudsen'ın yanı sıra Lanthimos ve Stone da bulunuyor.

Oscar adayı Yunan yönetmen Lanthimos, Köpekdişi (Dogtooth) The Lobster ve Kutsal Geyiğin Ölümü (The Killing of a Sacred Deer) gibi filmlerle de tanınıyor.
 

Independent Türkçe, Hollywood Reporter, ScreenRant, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU