Kült korkunun yönetmeni ve Oscarlı sinemacı, Netflix filmi için bir arada

"Onunla işbirliği yapma fırsatı beni çok heyecanlandırıyor"

Zombi Ekspresi, sebebi belirlenemeyen virüs Güney Kore'ye yayılırken hızla Busan’a yol alan trende hayatta kalmaya çalışan bir babayla kızın hikayesini anlatıyor (Next Entertainment World)

Korku ve aksiyonu buluşturan Zombi Ekspresi'nin (Train to Busan) yetenekli yönetmeni Yeon Sang-ho, Oscar ödüllü sinemacı Alfonso Cuarón'la işbirliği yapmaya hazırlanıyor. 

Güney Koreli yönetmen Yeon, bir sonraki uzun metrajlı filmi için kendi popüler internet çizgi romanı Revelations'ın film uyarlamasını yönetmek üzere Netflix'le anlaştı. Cuarón da projenin yönetici yapımcılığını ve danışmanlığını üstlendi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

45 yaşındaki Yeon, sinemaseverler tarafından ilk kez 2016'da gişe rekorları kıran Zombi Ekspresi'yle tanındı. O zamandan bu yana Netflix için üç proje yönetti: Kıyamet sonrası bir dünyada, kahraman bir asker olan annesinin beynini klonlayarak iç savaşı bitirmeyi hedefleyen bir yapay zeka araştırmacısını anlatan bilimkurgu filmi Jung_E, popüler dizi Hellbound ve manga uyarlaması Parasyte: The Grey. Hellbound'un ikinci sezon çalışmaları devam ediyor. 

"Büyük beklentilerim var"

Netflix, Cuarón'un Revelations'a nasıl dahil olduğuna dair ek bilgi vermedi ancak Yeon, ortaklıktan duyduğu heyecanı paylaştı. 

Seul doğumlu yönetmen, "Son Umut (Children of Men) ve Yerçekimi (Gravity) gibi başyapıtlarıyla tanınan Alfonso Cuarón, bir yönetmen olarak çalışmalarımı büyük ölçüde etkiledi" dedi. 

Revelations'ı şekillendirirken onunla işbirliği yapma fırsatı beni çok heyecanlandırıyor ve ortaklığımızdan büyük beklentilerim var.

Cuarón, Netflix için Roma'yı 2018'de çekmiş, 10 dalda Oscar adayı olan drama bunlardan üçünü kazanmayı başarmıştı.

Cuarón'un yönetmen olarak bir sonraki projesi, Apple TV+ tarafından desteklenen, başrollerini Cate Blanchett ve Kevin Kline'ın paylaştığı, psikolojik gerilim türündeki büyük bütçeli mini dizi Disclaimer.  

Hellbound'un senaristi yazacak

Revelations, Hellbound'un senaryosunu yazan ve yönetmenle internet çizgi romanlarında işbirliği yapan Choi Gyu-seok'la yeniden bir araya getiriyor. 

Film bir kayıp vakasına odaklanıyor ve her biri kendi inançları doğrultusunda hareket eden bir papazla dedektifi takip ediyor. 

Yeni Netflix dizisi The 8 Show'la dikkatleri üzerine çeken Koreli yıldız Ryu Jun-yeol, taşrada bir kasabadaki küçük bir kilisenin papazı olan Min-chan'ı canlandırıyor. 


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, The Wrap

DAHA FAZLA HABER OKU