Usta yönetmenin tartışmalı filminin gösterim tarihi belli oldu

"Destansı" diyen de var "karmaşa" diyen de

İki saat 20 dakikalık distopik dramada, başroldeki Adam Driver'a Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight ve Laurence Fishburne eşlik ediyor (American Zoetrope)

Francis Ford Coppola'nın Cannes Film Festivali'ndeki prömiyerinin ardından büyük tartışmalara yol açan epik bilimkurgusu Megalopolis, nihayet dağıtımcı buldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lionsgate, filmi ABD ve Kanada'daki sinemalarda dağıtmak üzere anlaşma imzaladı. Film 27 Eylül'de gösterime girecek.

Megalopolis Imax'te de gösterilecek ama muhtemelen Christopher Nolan'ın 10. yıldönümünde yeniden vizyona girecek Yıldızlararası'yla (Interstellar) aynı salonları paylaşacak. 

Ayrıca, Imax kameralarla çekilen Joker: İkili Delilik (Joker: Folie à Deux) 4 Ekim'de gösterime gireceği için, bir hafta sonra premium büyük format ekranlardan vazgeçmek zorunda kalacak.

"Gerçek bir ayrıcalık"

Lionsgate Motion Picture Group Başkanı Adam Fogelson yaptığı açıklamada, "Francis bir efsane" dedi ve ekledi: 

Birçoğumuz için onun sinemaya armağanları, kendi kariyerlerimizi sinemaya adamamız için ilham kaynaklarından biriydi.

Fogelson, sözlerine şöyle devam etti:

Onunla çalışmak ve bu inanılmaz, cüretkâr ve tamamen benzersiz filmi sinemaseverlerle buluşturmak gerçek bir ayrıcalık. Lionsgate olarak cesur ve cüretkâr sanatçılara ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz ve Megalopolis de üstat Francis Ford Coppola'dan daha cesur ve cüretkâr kimsenin olmadığını kanıtlıyor.

Kendi finanse etti

Baba'nın (Godfather) 85 yaşındaki yönetmeni, 120 milyon dolara kendi finanse ettiği Megalopolis'e çok güveniyor. 

Adam Driver, filmde New York benzeri bir metropolü yanlışlıkla yok eden ve sürdürülebilir bir ütopya olarak yeniden inşa etmek için çalışan bir mimarı canlandırıyor. 

Bazı eleştirmenler Coppola'nın, H.G. Wells'in Things to Come (Gelecek Şeyler) kitabından esinlenen epik filmini "dokunaklı" ve "destansı" diye överken diğerleri bilimkurguyu "karmaşa" diye nitelendirmişti.


Independent Türkçe, Deadline, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU