Yüzüklerin Efendisi yıldızının yeni filmine övgü yağıyor

Yönetmenliğini, senaristliğini, yapımcılığını ve başrolünü üstlendi

The Dead Don't Hurt'ün prömiyeri, 2023'te Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yapıldı (Shout! Studios)

Gişe canavarı Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) serisinin Aragorn'u Viggo Mortensen, yeni western filmi The Dead Don't Hurt'le gündemde. İç Savaş döneminde bir aşk hikayesini anlatan film, 1860'larda geçiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Western'i romantizmle buluşturan filmde, Fransa asıllı Kanadalı Vivienne Le Coudy, San Francisco'da Danimarkalı göçmen Holger Olsen'e aşık oluyor ancak Amerikan İç Savaşı onları ayırıyor.

Yönetmenliğini, senaristliğini, yapımcılığını ve başrolünü Mortensen'in üstlendiği film, 31 Mayıs'ta ABD'de gösterime girdi. 

Mortensen ayrıca 2023 yapımı filmin müziklerini de besteledi.

Eleştirmenler filme her şeyiyle kendini adayan Mortensen'in ortaya koyduğu işe övgüler yağdırdı. Western, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 85 gibi yüksek bir puan almayı başardı. 

Eleştirmenler filmi, "çarpıcı" ve "zekice" diye nitelerken "Sadece bir western değil" yorumunu yapıyor. New York Times, ünlü aktörü övdü ve incelemsinde şu ifadeleri kullandı:

Mortensen'in tutkuları eski moda olabilir ama bunlar büyük tutkular ve o bunları güzel bir tutku projesinde gerçekleştirdi.

The Dead Don't Hurt'te 65 yaşındaki oyuncuya Vicky Krieps, Solly McLeod, Garret Dillahunt, Colin Morgan, Ray McKinnon, Luke Reilly, Atlas Green ve Danny Huston eşlik ediyor.

Mortensen, hem kamera önünde hem de arkasında başarılarla dolu inanılmaz bir kariyere sahip. Amerikalı aktörün özellikle son 10 yılı pek çok başarıya sahne oldu. 

Mortensen'in başrolleri Mahershala Ali'yle paylaştığı 2018 yapımı Yeşil Rehber (Green Book), En İyi Film Oscar'ını kazanmıştı. Viggo Mortensen, bu filmdeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar adaylığı da elde etmişti. 

Ancak bu Mortensen'in tek Oscar adaylığı değil. Yıldız oyuncu, 2017'de Kaptan Fantastik (Captain Fantastic) ve 2008'de David Cronenberg'in yönettiği Şark Vaatleri'ndeki (Eastern Promises) performansıyla da Akademi Ödülü adaylıkları kazanmıştı.

The Dead Don't Hurt'ün Türkiye'de vizyona girmesi beklenmiyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Rotten Tomatoes, New York Times    

DAHA FAZLA HABER OKU