Suç türünün vazgeçilmezi: Yeni Amazon dizisinin başrolü belli oldu

Ödüllü çizgi romandan uyarlandı

2008'de başlayan Emmy adayı Sons of Anarchy, 2014'te sona ermişti (FX)

Charlie Hunnam, Amazon Prime Video'nun Criminal adlı dizi uyarlamasının başrolünde yer alacak.

Criminal, Ed Brubaker ve Sean Phillips'in aynı adlı ödüllü çizgi romanlarına dayanıyor. Resmi açıklamada dizinin "birbirine kenetlenmiş bir suç hikayeleri evreni" üzerine olduğu belirtiliyor.

Hunnam'ın canlandıracağı Leo karakteri şöyle tanımlanıyor: 

Tüm açıları gören, silahsız ve şiddetsiz planlarda uzmanlaşmış zeki ve usta bir hırsız. Leo, bir satranç oyuncusu gibi üç hamle sonrasını düşünür. Diğer hırsızlar, şehrin en korkulan adamı Teeg Lawless'ı öldürdüğü için hapse giren babası Tommy'yle kıyaslandığında onun bir korkak olduğu fikrinde.

Hunnam, dizinin daha önce açıklanan oyuncuları olan Adria Arjona, Richard Jenkins ve Kadeem Hardison'a katılacak.

Sons of Anarchy'yle tanınıyor

Hunnam suçlu rolünde ilk kez oynamıyor. 44 yaşındaki aktör en çok, 7 sezon boyunca Jackson "Jax" Teller'ı canlandırdığı popüler motorcu draması Sons of Anarchy'yle tanınıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü oyuncu, yakın zamanda Gregory David Roberts'ın yazdığı Shantaram'ın dizi uyarlamasında rol aldı. Hunnam, Apple dizisinde silahlı soygundan hüküm giymiş ve hapishaneden kaçıp Hindistan'a giden bir adamı canlandırdı.

Hunnam ayrıca Guy Ritchie'nin 2019 yapımı suç filmi The Gentlemen'da esrar kralı Mickey Pearson'ın sağ kolu Raymond'ı oynadı.  

Amerikalı aktör ayrıca 2013 yapımı bilimkurgu Pasifik Savaşı (Pacific Rim) ve Netflix yapımı Rebel Moon - Part One: A Child of Fire'da da rol aldı.

Dizinin ilk 4 bölümünü Ryan Fleck ve Anna Boden yönetecek. Criminal'ın yapımcılığınıysa Amazon MGM Studios üstleniyor.


Independent Türkçe, Variety, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU