Lucasfilm patronu, Star Wars'taki kadınların niye daha fazla tacize uğradığını açıkladı

CEO Kathleen Kennedy, serideki kadınların "epey kişisel olabilecek şekillerde saldırıya uğradığını" söylüyor

Daisy Ridley, Star Wars: Son Jedi'da (Lucasfilm)

Lucasfilm CEO'su Kathleen Kennedy, Yıldız Savaşları (Star Wars) serisindeki kadınların "hayran kitlesinin çok erkek egemen olması nedeniyle" çok sayıda çevrimiçi saldırıya maruz kaldığını itiraf etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daisy Ridley ve Kelly Marie Tran, Disney yapımı Yıldız Savaşları filmlerinin son serisinde canlandırdıkları karakterlerden rahatsız olan trollerin internette çok sayıda hakaretine maruz kaldıktan sonra sosyal medya platformlarını terk etmişti.

Aynı durum, yakında başlayacak Yıldız Savaşları TV dizisi The Acolyte'ta da tekrarlanıyor ve bazı hayranlar diziyi çeşitlilik içeren bir oyuncu kadrosuna sahip olduğu için "The Wokelyte" (Acolyte ve "duyarcı" anlamına gelen Woke'un birleşimi -çn.) diye adlandırıyor. Leslye Headland'in yarattığı The Acolyte, Gizli Tehlike'deki (The Phantom Menace, 1999) olaylardan çok önce geçiyor.

The New York Times'a verdiği röportajda Kennedy, "Sosyal medya ve beklenti düzeyiyle birlikte bu dev serilerde faaliyet göstermek artık dehşet verici" dedi.

Leslye'nin bunda biraz zorlandığını düşünüyorum. Bence Yıldız Savaşları'na adım atan pek çok kadın bunda biraz daha fazla zorlanıyor. Hayran kitlesi çok erkek egemen olduğu için, bazen epey kişisel olabilecek şekillerde saldırıya uğruyorlar.

Bence hikaye anlatımı tüm insanları temsil etmeli. Bu benim için kolay bir karar.

Son Jedi

Kelly Marie Tran ve John Boyega, Yıldız Savaşları filmi Son Jedi'da (Lucasfilm)​​​​​​


Sleeping with Other People'ın yönetmeni ve Netflix'in hit komedi dizisi Russian Doll'un ortak yaratıcısı Headland, bir Yıldız Savaşları dizisinde dizi sorumlusu görevini üstlenen ilk kadın. The Acolyte'ta yeni kadın karakterler ve Amandla Stenberg, Carrie Ann-Moss, Jodie Turner-Smith ve Manny Jacinto'dan oluşan, çeşitlilik içeren bir oyuncu kadrosu yer alacak.

"Bir hayran olarak, geçmişteki bazı Yıldız Savaşları hikaye anlatımlarının ne kadar sinir bozucu olduğunu biliyorum. Bunu ben de hissettim" diyen Headland, uğramaya başladığı tacize de değindi.

Yıldız Savaşları hayranlarına duyduğum empatinin arkasındayım. Ancak açık olmak istiyorum. Bağnazlık, ırkçılık ya da nefret söyleminde bulunan hiç kimseyi hayran olarak görmüyorum.

2020'de, Güç Uyanıyor (The Force Awakens, 2015), Son Jedi (The Last Jedi, 2017) ve Skywalker'ın Yükselişi'nde (The Rise of the Skywalker, 2019) Finn'i canlandıran John Boyega, hem kendisinin hem de Tran'ın ırkçı tacize uğramasının ardından stüdyoları yıldızlarını tacizden korumak için daha büyük bir rol üstlenmeye çağırmıştı:

Oyuncularınızdan biri, özellikle de hikayede bu kadar önemli bir oyuncu, serinizin bir parçası olarak duyurulduğunda ve ardından ırkla ilgili büyük bir tepki alıp internette tacize uğradığında... Stüdyoların kesinlikle seslerini duyurmaları, destek vermeleri ve sadece kamuoyu önünde değil, sette de dayanışma içinde olmaları önemlidir.

The Acolyte, 4 Haziran'da Disney+'da gösterime girecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU