Netflix belgeseli meşhur skandalı ortaya koydu

Sahte kadın profilleri oluşturarak erkekleri kandırmışlar

Ashley Madison: Seks, Yalanlar ve Skandal, 15 Mayıs'ta Netflix'te gösterime girdi (Netflix)

Netflix'in ses getiren yeni belgesel dizisi, çöpçatanlık sitesi Ashley Madison çalışanlarının sahte kadın profilleri oluşturarak eşlerini aldatmak isteyen erkekleri kandırdıklarını ortaya çıkardı.

Belgeselde ayrıca gönderilen otomatik mesajları okumak için bile kullanıcılardan ödeme istendiği belirtildi.

Yasak ilişki yaşamak isteyenler için tasarlandı

Tartışmalı site ashleymadison.com 2001'de kuruldu ve yasak ilişki yaşamak isteyen evli erkek ve kadınların birbirleriyle bağlantı kurmaları için tasarlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CEO Noel Biderman, site üyelerinin yapay zeka tarafından kontrol edilen botlardan değil gerçek kadın ve erkeklerden oluştuğunu öne sürmüştü. Ancak sitenin eski çalışanları belgeselde, birçok erkek kullanıcının aslında gerçek kadınlarla konuşmadığını itiraf etti.

Netflix'in yeni dizisi Ashley Madison: Seks, Yalanlar ve Skandal'da (Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal) çok sayıda eski çalışan, yeni müşterileri cezbetmek için kullanılan karanlık taktikleri anlattı.

Eski çalışanlar, sadece sahte profiller oluşturduklarını itiraf etmekle kalmadı, aynı zamanda erkeklere mesaj göndermek için yapay zeka kullandıklarını da açıkladı.

"Ofisten biri sahte profilleri yaratıyordu"

Belgeselde gazeteci Claire Brownell, sitenin 2015'te hack'lenmesinin ve platformu kullanan tüm isimlerin internete sızmasının ardından, kadınların çoğunun aynı IP adresini paylaştığının ortaya çıktığını anlattı. 
 


Bu da kadın profillerinin Ashley Madison çalışanları tarafından oluşturulduğunu kanıtlıyordu. Belgeselde Brownell şöyle diyor:

Ya onbinlerce kadın ilişki yaşayacakları erkekleri aramak için Ashley Madison ofisine geliyordu ya da ofisten biri bu sahte profilleri yaratıyordu.

Claire Brownell belgeselde, sitenin erkeklerin "ilişki yaşamak için hevesle bekleyen" kadınları bulabilecekleri bir yer olarak tanıtıldığını ancak gerçekte yeterli sayıda kadın olmadığını söyledi. 

"Ne arıyorlardı?"

Dizinin yönetmeni Toby Paton, "Hepimiz sadakatsizliğin inanılmaz derecede yıkıcı ve incitici olabileceğini biliyoruz ancak aynı zamanda Ashley Madison'ın 37 milyon üyesi olduğu gerçeği bize hepimizin bildiği başka bir şeyi daha anlatıyor: Hayatınızın geri kalanında tek bir kişiye bağlanmak gerçekten zor" dedi. 

Ashley Madison'a üye olan insanları azarlamak yerine neden bu siteye yöneldiklerini araştırmakla daha çok ilgilendik. Ne arıyorlardı? İlişkilerinde neler oluyordu? Ve en önemlisi de partnerlerinin hikayeye bakış açısı neydi?

Minnow Films tarafından hazırlanan dizinin yapımcılığını Chris McLaughlin, yönetici yapımcılığınıysa Fiona Caldwell ve Sophie Jones üstleniyor. 

Ashley Madison: Seks, Yalanlar ve Skandal, her biri 50 dakikalık üç bölümden oluşuyor.

Belgesel, Türkiye'de halihazırda en çok izlenen 5. dizi konumunda.


Independent Türkçe, Daily Mail, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU