Ünlü oyuncu "dişi Rocky" rolünde

Tarih yazan kadın boksörü canlandıracak

Washington doğumlu aktris, Euphoria'da popüler öğrenci Cassie Howard'ı canlandırıyor (HBO)

Sydney Sweeney, popüler romantik komedi Senden Başka (Anyone But You) ve korku filmi Arınma'nın (Immaculate) ardından yeniden vites yükseltiyor.

"Dişi Rocky"nin gerçek hikayesi

HBO'nun ödüllü dizisi Euphoria'yla yıldızı parlayan aktris, Hayvan Krallığı (Animal Kingdom) ve The King gibi filmlerle tanınan David Michôd'un yönetmenliğini üstleneceği yeni projenin başrolünde yer alacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Henüz ismi belli olmayan proje, çığır açan boksör Christy Martin'in hikayesini konu alacak. 

Biyografik film, Martin'in 1990'larda Amerika'nın en tanınmış kadın boksörü, hatta filmin yapımcılarının deyimiyle "dişi Rocky" haline gelişinin gerçek öyküsünü anlatacak.

Doğuştan yetenekli bir dövüşçü olan Martin'in hayatı, 1989'da menajeri ve daha sonra eşi olacak Jim Martin'le tanışmasıyla değişti.

Martin, ikonik organizatör Don King'le sözleşme imzalayan ilk kadın ve meşhur dergi Sports Illustrated'ın kapağında yer alan tek kadın boksör oldu. 

Karizması ve güzelliği ona hevesli bir hayran kitlesi kazandırırken ringdeki dayanıklılığı da onu ağırsıklet şampiyonluğuna taşıdı. Ancak özel hayatındaki toksik ilişkiler ve pek çok problemle mücadele etti.

"Can atıyordum"

Euphoria ve The White Lotus yıldızı Sweeney, Deadline'a şunları söyledi: 

12-19 yaşlarımda kickboks yaptım. Ringe geri dönmek, antrenman yapmak ve vücudumu dönüştürmek için can atıyordum. Christy'nin hikayesi hafif bir hikaye değil, fiziksel ve duygusal olarak zorlayıcı, taşınması gereken çok fazla ağırlık var. Ama kendime meydan okumayı seviyorum.

Dövüş dünyası konusunda tutkulu olduğunu ifade eden 26 yaşındaki Sweeney, sözlerini şöyle sürdürdü:

Christy Martin toplumsal cinsiyet kalıplarının üstesinden geldi ve duygusal, fiziksel ve finansal istismara karşı mücadele etti. Christy'nin hikayesi onun zirveye inanılmaz yükselişine ışık tutarken, şöhretin perde arkasındaki mücadelelerini de gösteriyor. Çok fazla zorlukla karşılaşan ve bunun onu yenmesine izin vermeyen bir kadın hakkında bir hikaye anlatmak zorunda hissediyorum. Bu güçlü ve duygusal bir hikaye.

Emmy adayı Amerikalı aktris, Deadline'ın gelecek rolünü doğrulayan makalesinin bağlantısını Instagram'da paylaşarak, "Christy'nin güçlü hikayesini anlatmaktan onur duyduğunu" söyledi.


Independent Türkçe, Deadline, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU