Fury ve Usyk arasındaki rövanş maçının tarihi belli oldu

İki rakip ilk olarak 18 Mayıs'ta Riyad'da karşılaşacak ve 24 yıl sonra ilk tartışmasız ağırsıklet şampiyonu belirlenecek

(AP)

Tyson Fury ve Oleksandr Usyk'in ilk dövüşünü düzenleyen Suudi danışman, iki ağırsıkletin rövanş maçının 12 ya da 13 Ekim'de yapılacağını açıkladı. 

Fury ve Usyk, 18 Mayıs'ta Riyad'da karşılaşacak ve 24 yıl sonra ilk tartışmasız ağırsıklet şampiyonu belirlenecek. Daha önce her iki boksörün de rövanş hakkı olduğu açıklanmıştı ancak ikinci dövüşün tarihi bugüne kadar bilinmiyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

6 Mayıs Pazartesi günü ESPN, Turki El-Şeyh'le nisanda yapılan röportajı yayımladı. Suudi danışman bu röportajda her şey planlandığı gibi giderse ikinci Fury-Usyk maçının 12 veya 13 Ekim'de yapılacağını söyledi.

Rövanş maçı bir sonraki Riyad Sezonu'nu başlatacak, yani Suudiler yurtdışında da etkinlikler düzenlemeye başlasa da muhtemelen Körfez ülkesinin başkentinde gerçekleşecek.

Örneğin, 3 Ağustos'ta Los Angeles'ta Terence Crawford ve Israil Madrimov'un ana dövüşe çıkacağı bir Riyad Sezonu etkinliği düzenlenecek ve eylülde Wembley Stadyumu'nda Anthony Joshua'nın dönüşüne işaret eden, Suudilerin düzenlediği bir dövüş etkinliği bekleniyor.

35 yaşındaki Fury, Usyk'le ilk maçına WBC ağırsıklet şampiyonu unvanıyla çıkacak. 37 yaşındaki Usyk ise WBA, WBO, IBF ve IBO kemerlerini elinde bulunduruyor. Fury vs Usyk arasındaki ikinci maçın tartışmasız unvanlar için olmayacağı, sırada bekleyen zorunlu rakipler nedeniyle bu kemerlerden en az birinin kazanandan alınması bekleniyor.

Hem Fury hem de Usyk hiç yenilmedi ve Britanyalı en son ekimde Francis Ngannou'yla çıktığı mücadelede yere serildiği dövüşe devam etmiş ve tartışmalı bir kararla maçı kazanmıştı. Ukraynalı Usyk ise son olarak ağustosta Polonya'da Daniel Dubois'yı yenmişti.

Fury-Usyk maçı başlangıçta şubatta yapılacaktı ancak Britanyalı'nın gözünün üzerinde bir kesik oluşunca ertelenmişti. Geçen hafta, Suudi Arabistan'daki bir başka tartışmasız şampiyonun belirleneceği unvan maçı, sakatlanan Artur Beterbiev'in hafif ağırsıklet şampiyonu Dmitry Bivol'le 1 Haziran'da yapacağı maçtan çekilmek zorunda kalması nedeniyle ertelenmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU