Ryan Garcia'nın galibiyeti boks dünyasını şoke etti

Hayranları Garcia'nın internetteki son davranışları ve cuma günü kilosunun yüksek çıkması nedeniyle sağlığından endişe ediyordu ancak genç Amerikalı, Brooklyn'de boks dünyasını şoke etti

Ryan Garcia (sağda) Devin Haney'i birden fazla kez yere devirdi (AP)
 

Ryan Garcia cumartesi günü Devin Haney karşısında çoğunluk kararıyla galip gelerek boks dünyasını şoke etti. Garcia zafere giden yolda süper hafif sıklet şampiyonu Haney'yi 4 kez düşürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumartesi günü yaklaşık 1 kilo fazlası olduğu için Dünya Boks Konseyi (WBC) kemerini kazanma hakkını kaybeden Garcia'nın son dönemde internette sergilediği davranışları nedeniyle taraftarları 25 yaşındaki boksörün akıl sağlığına dair endişelerini dile getirmişti ancak "Kral Ryan" ABD'nin New York eyaletindeki Brooklyn'de çarpıcı bir şekilde zafer kazandı.

Amerikalı sporcu, dövüşün ilk dakikasında temiz bir sol kroşe indirerek hemşerisini yaraladı ve bu imza niteliğindeki yumruk Dream lakaplı Haney'ye maç boyunca sorun yaratarak onu 7. ve 11. rauntlarda yere serdi. Bu nakavtlar arasında Garcia, 10. rauntta 25 yaşındaki Haney'yi sağ yumruğuyla düşürdü ve bu anlar zaferini garantilemek için yeterli oldu.

Ancak Garcia kusursuz bir performans sergilemekten uzaktı; 7. rauntta hakem onları ayırdığı sırada rakibine yumruk attığı için puan kaybetti ve maç ilerledikçe Haney'ye defalarca sırtını döndü.

Haney de her zamanki tarzı olan küçük direkt yumruklarla maçın bazı bölümlerini domine etti ancak Garcia'nın parladığı anlar iki skor kartında 114-110 ve 115-109 puanlarıyla kazanması için yeterli olurken üçüncü kartta sonuç 112-112'ydi.

Garcia, dövüş sonrası verdiği röportajda akıl sağlığıyla ilgili endişelere değinerek şöyle dedi:

Hadi ama millet, gerçekten deli olduğumu mu düşündünüz? Siz tamamen aklınızı kaçırmışsınız!

Her şeyi abartıyorsunuz, yakışıklı olduğum için benden nefret ediyorsunuz. Bu çok berbat… İtibarımı tehlikeye attım… Hadi bunu tekrar yapalım.

Haney de şöyle ekledi:

Performansımdan dolayı hayal kırıklığına uğradım ama yere devrildikten ve yaralandıktan sonra da dövüşebileceğimi gösterdim.

Sol kroşe dalgınlığıma geldi. Beni ilk kez düşürdüğünde canımın yanmasından çok şaşkınlık hissettim. Bir rövanş maçını çok isterim. Ben ona bir şans verdim, onun da bana bir şans vermesi adil olur. Kilo sınırını aştı bu yüzden hâlâ şampiyon benim. Bunu tekrar yapabiliriz.

Bu sonuç Haney'nin profesyonel kariyerindeki ilk mağlubiyeti oldu. Geçen yıl diğer şampiyonluklarını bırakıp WBC süper hafif sıklet unvanını Regis Prograis'den alan eski tartışmasız hafif sıklet şampiyonu, amatör olarak Garcia'yla 6 kez dövüşmüş ve 3 galibiyetle 3 mağlubiyet almıştı.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU