Tüm zamanların en çarpıcı filmlerinden Oldboy dizi oluyor

"Sinema şaheseri televizyon ekranına taşınıyor"

2008'de Oldboy, Empire'ın tüm zamanların en iyi 500 filmi listesinde 64. sırada yer almıştı (Show East)

Güney Koreli yönetmen Park Chan-wook, 2003 yapımı intikam gerilimi İhtiyar Delikanlı'nın (Oldboy/Oldeuboi) dizi versiyonunu geliştirmek üzere Lionsgate'le masaya oturdu.

Proje, aynı isimli mangaya dayanan hikayenin İngilizce uyarlaması olacak.

"Dört gözle bekliyorum"

Park, "Lionsgate Television, İhtiyar Delikanlı'yı televizyon dünyasına taşımak için benim yaratıcı vizyonumu paylaşıyor" diyerek ekledi:

Markası cesur, özgün ve risk alan hikaye anlatımını temsil eden stüdyoyla çalışmayı dört gözle bekliyorum.

Park, Hizmetçi (Ah-ga-ssi) ve Ayrılma Kararı'nın (Heojil kyolshim) yönetmenliğinin yanı sıra diziye uyarlanan distopik gerilim Kar Küreyici'nin (Snowpiercer) yapımcılığını üstlenmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Park ayrıca başrolünde Robert Downey, Jr.'ın oynadığı HBO'nun yeni mini dizisi The Sympathizer'ın yönetmenliğini ve yapımcılığını da üstleniyor.

Lionsgate Television Genel Müdür Yardımcısı ve Senaryo Geliştirme Başkanı Scott Herbst, yönetmene övgüler yağdırarak "Park bizim neslimizin en vizyoner hikaye anlatıcılarından biri ve sinema şaheserini televizyon ekranına taşımak için onunla ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz" dedi.

İhtiyar Delikanlı'nın bu dizi uyarlamasında filmi bir klasik haline getiren ham duygusal güç, ikonik dövüş sahneleri ve içgüdüsel stil yer alacak.

Park'ın yazıp yönettiği İhtiyar Delikanlı, mutlu bir yaşam sürerken evinin önünden kaçırılan ve 15 yıl boyunca gizemli bir şekilde hapsedilen bir adamın, serbest kaldıktan sonraki intikam yeminini merkeze alıyordu.

Hollywood, Kore klasiğini yeniden çekmişti

İhtiyar Delikanlı, 2004'te Cannes Film Festivali'nde Jüri Büyük Ödülü'nü kazanmayı başarmış ve etkileyici bir klasik haline gelmişti.

Park'ın İhtiyar Delikanlı'sı Spike Lee tarafından yeniden çekilmiş, başroldeki Josh Brolin'e Elizabeth Olsen, Sharlto Copley ve Samuel L. Jackson eşlik etmişti.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU