Prens William, Kate'in kanser teşhisinden bu yana ilk kez kraliyet görevlerine dönüyor

Prens William marttaki son resmi görevinden bu yana eşi ve çocuklarıyla vakit geçiriyordu

(Reuters)

Galler Prensi, eşinin geçen ay kendisine kanser teşhisi konduğunu açıklamasından bu yana bugün ilk kez resmi kraliyet görevlerine geri dönecek.

Galler Prensesi'nin ocaktaki ameliyatından beri Prens William, eşi ve üç çocuğuyla vakit geçiriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Prens bugün Surrey'deki Surplus to Supper adlı ihtiyaç fazlası gıda dağıtımı yapan hayır kurumunu ziyaret ederek onlara mutfakta yardımcı olacak.

Prens ayrıca kurumun dağıtımlarından yararlanan Batı Londra'daki bir gençlik merkezine de ziyarette bulunacak. 

Kensington Sarayı salı günü yaptığı açıklamada William'ın ziyaretinin amacının "bölgedeki kuruluşların çalışmalarıyla yarattığı toplumsal ve çevresel etkiye dikkat çekmek" olduğunu belirtti.

Prens William en son 19 Mart'ta evsizlikle ilgili kampanyası Homewards'ı tanıtmak üzere Sheffield'a bir ziyaret gerçekleştirmişti. 

Ancak Galler Prensi, Kate'in 22 Mart'ta ulusa seslendiği video mesajında kanser teşhisinin "şoke edici" olduğunu ve kanser tedavisi süreci boyunca ailenin zaman, alan ve mahremiyet ihtiyacı duyduğunu açıklamasının ardından günlerini ailesiyle birlikte geçirmek için zaman ayırmıştı.

Kate, "Bunu genç ailemizin iyiliği için özel olarak ele almak ve yönetmek adına elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" demiş ve şöyle eklemişti:

George, Charlotte ve Louis'e her şeyi onlara uygun şekilde açıklamak ve iyi olacağıma dair onları rahatlatmak zamanımızı aldı. 

Kate'in kanser haberi, ocakta geçirdiği karın ameliyatından sonra yapılan testler sırasında geldi. Teşhis konmadan önce Paskalya bitiminde saraya dönmesi planlanıyordu.

William, eşinin açıklamasından bu yana resmi görevlerde açıkça daha az aktif olsa da ara sıra kamuoyunun karşısına çıktı. Son kraliyet görevi martta Sheffield'daki konut projelerini ziyaret etmek oldu. 

Prens William kısa bir süre önce en büyük oğlu Prens George'la birlikte Aston Villa futbol maçına katılırken görüldü.

Saray duvarları ardında resmi görevlerini sade bir şekilde yürüten Kral, şubat başında kendisine konan kanser teşhisinin açıklanmasından bu yana kamuoyu önüne en önemli çıkışını Paskalya ayinine katılarak gerçekleştirdi.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU