Monopoly filminin yapımcılığını Margot Robbie üstlenecek

Barbie'nin yapımcısı ve yıldızı, popüler kutu oyununa dayanan uzun metrajlı filmin yapımında oyuncak şirketi Hasbro'yla çalışacak

(Reuters)

Barbie'nin rekor kıran başarısının ardından Margot Robbie, popüler kutu oyunu Monopoly'ye dayanan bir canlı çekim filmin yapımcılığını üstlenmeye hazırlanıyor.

Lionsgate ve oyuncak şirketi Hasbro, oyuncu-yapımcının şirketi LuckyChap'in projesini 10 Nisan Çarşamba günü Las Vegas'taki CinemaCon'da duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2023'te Hasbro'nun eğlence stüdyosu eOne'ı satın alan Lionsgate, emlak temalı kutu oyununun geliştirme haklarına da sahip olmuştu.

Lionsgate'e göre, oyuncuların tek bir kişi finansal bakımdan güçlü hale gelene kadar mülk satın alıp takas ettiği Monopoly, yüzde 99 küresel bilinirlikle dünyanın en popüler kutu oyunu. Oyun 100'den fazla ülkede satın alınabiliyor ve 1900'lerin başında yaratılmasından bu yana yaklaşık yarım milyar kopya sattı.

Monopoly'nin bir uyarlaması, Kevin Hart ve Zor Biraderler'in (Ride Along) yönetmeni Tim Story'nin de aralarında bulunduğu Hollywood'un yaratıcı isimleri tarafından uzun süredir deneniyordu. Hart, Story'nin 2019'daki versiyonunun başrolünü üstlenmiş ve yönetmen 2023'te SlashFilm'e projenin "hâlâ geliştirme aşamasında" olduğunu doğrulamıştı. Story o dönemde "Doğru şeyi bulmak zor bir iş" demişti.

Bir kutu oyunundan ne tür bir hikaye çıkarılabileceği belirsizliğini korurken, Lionsgate Motion Picture Group Başkanı Adam Fogelson, LuckyChap ekibinin "net bir bakış açısına" sahip olduğunu söyledi.

Fogelsen, "Bu sevilen ve ikonik marka için LuckyChap'ten daha iyi bir yapım ekibi hayal edemezdim" dedi. 

Onlar projelerini büyük bir düşünce ve özenle seçen ve Monopoly'ye net bir bakış açısıyla katılan olağanüstü yapımcılar. Bir sonraki gişe canavarları olabileceğine hepimizin inandığı projede tüm LuckyChap ekibiyle birlikte çalışacağımız için son derece heyecanlıyız.

Hasbro Entertainment Film Başkanı Zev Foreman ise şunları ekledi:

Dünyanın en ikonik oyunlarından Monopoly, hikaye anlatımı fırsatları için inanılmaz bir platform sunuyor. Popüler kültürün bu tarihi parçasını beyaz perdeye taşımak için LuckyChap ve Lionsgate'in eşsiz vizyonunu yanımıza almaktan büyük heyecan duyuyoruz.

LuckyChap yaptığı açıklamada, "Monopoly en iyi mülktür, kelime oyunu tamamen kasıtlıdır" dedi. 

En iyi fikri mülkiyet oyunlarının tümü gibi bu oyun da nesiller boyunca dünya çapında yankı uyandırdı ve bu oyunu Lionsgate ve Hasbro'daki harika ekiplerle birlikte hayata geçireceğimiz için çok heyecanlıyız.

LuckyChap'in son projesine ilişkin haberler Barbie'nin çığır açan başarısının ardından geldi. Yönetmen Greta Gerwig'in Mattel'in ikonik bebeğini konu alan ve Robbie'nin başrolünde oynadığı Oscar adayı filmi gişe rekorları kırarak dünya çapında 1,4 milyar dolar hasılat elde etti.

Geçen ay LuckyChap'in ünlü bilgisayar oyununu temel alan yeni bir Sims filminin yapımcılığını üstleneceği ortaya çıkmıştı.

Robbie, eşi Tom Ackerly ve Josie McNamara tarafından yönetilen LuckyChap, Saltburn, Yetenekli Genç Kadın (Promising Young Woman) ve Düşler Ülkesi (Dreamland) gibi filmlerin yapımcılığını üstlendi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU