Ünlü oyuncu iki büyük süper kahraman filmini nasıl kaçırdı?

Hem Örümcek Adam'ı hem de Batman'i canlandırabilirdi

2008 yapımı Kara Şövalye, 1 milyar doların üzerinde hasılat elde etmişti (Warner Bros)

Ünlü oyuncu Jake Gyllenhaal beyazperdede henüz başlıca süper kahramanlardan birini canlandırmamış olsa da 2000'lerin başında neredeyse iki tanesini birden oynuyordu. 

Gyllenhaal, bir sonraki Batman filminde kahramanı canlandırması muhtemel isimlerden biri olarak gösteriliyor.

Robert Pattinson, Matt Reeves'in devam eden üçlemesinde halihazırda Batman'in daha genç bir versiyonunu oynuyor. Ancak yakında Batman: The Brave and the Bold'da rol alacak yeni bir Batman bulunacak. 

Tobey Maguire'ın yerini alacaktı

Sam Raimi'nin 2002 yapımı Örümcek Adam'ında (Spider-Man) meşhur Peter Parker'ı canlandırmasının ardından, Tobey Maguire'ın 2004 yapımı devam filminde geri dönmeyebileceği konuşuluyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk filmin ardından, 2003 yapımı Zafer Yolu'nun (Seabiscuit) çekimleri sırasında kötüleştiği iddia edilen sırt sakatlığını gerekçe gösteren Maguire'ın Örümcek Adam 2'ye dönüşü için aktörün ekibi ve Columbia Pictures arasındaki görüşmeler gergin geçmişti. 

Sonuçta bu Maguire'ın ekibinin pazarlık taktiğiydi ancak Columbia, Örümcek Adam'ın devam filminde Maguire yerine Jake Gyllenhaal'u oynatma planlarıyla blöflerini gördü.

Columbia'yla işler yoluna koyulunca Maguire, Örümcek Adam 2 ve 2007 yapımı Örümcek Adam 3 için geri döndü. Jake Gyllenhaal'un da Örümcek Adam rolünde Maguire'ın yerine düşünüldüğü doğrulanmış oldu.

Nolan telefon etmiş

Örümcek Adam'ı oynama fırsatını kaçırmasının üzerinden çok geçmeden Gyllenhaal, efsanevi Kara Şövalye üçlemesinin başlangıcı olan 2005 yapımı Batman Başlıyor'da (Batman Begins) neredeyse Batman'i oynuyordu. 

Yönetmen Christopher Nolan'ın ayakları yere basan filminde Batman'i canlandırması için Christian Bale seçilmeden önce rol için birçok oyuncu düşünülmüştü. Bu oyuncular arasında Jake Gyllenhaal da vardı.

Gyllenhaal, geçen hafta Variety'ye verdiği röportajda, rolü alamadığını bildirmek için Nolan'ın kendini bizzat aradığını söylemişti. 

ScreenRant'e göre Gyllenhaal'un 2000'lerin başında kaçırdığı fırsatların ardından bir süper kahramanı canlandırması an meselesi gibi görünüyor.

"Bu bir onur" demişti

Geçen hafta Amazon Prime Video'nun yeni aksiyon filmi Road House'u tanıtmak üzere basın turuna çıkan Gyllenhaal'a, Batman'i oynamakla hâlâ ilgilenip ilgilenmediğini sorulmuştu.

43 yaşındaki Gyllenhaal, "Bu klasik bir rol. Bu bir onur" diye yanıtlayarak şöyle demişti:

Geçmişte başka inanılmaz aktörlerin oynadığı rolleri oynamaktan bahsetmişken... Düşündüğümde, Denzel Washington'la Othello'da Iago'yu oynayacağım ve zaman içinde bu rolü oynayan aktörleri düşünüyorum ve bu beni korkutuyor. Şu anda üzerinde çalıştığım şey bu. Ama tabii ki. Bu benim için her zaman bir onurdur. Bu tür şeyler ve bu roller klasiktir.
 

Independent Türkçe, ScreenRant, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU