Meşhur serinin genç yıldızından ikonik karaktere benzetilmesine yanıt

"Ben asla onun gibi olamam"

Alien: Romulus'un 16 Ağustos'ta gösterime girmesi bekleniyor (20th Century Studios)

Alien: Romulus'un yıldızı Cailee Spaeny, filmin fragmanının yayımlanmasının ardından canlandırdığı karakterle Sigourney Weaver'ın meşhur Ripley'si arasındaki benzerliklere değindi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uzun soluklu Yaratık (Alien) serisinin Fede Álvarez yönetmenliğindeki son filmi, ölümcül bir xenomorph'la karşılaşan genç bir ekibi takip ediyor. 

Son fragmanda da görüldüğü üzere filmde, Ridley Scott'ın 1979'da çektiği ve Weaver'ın canlandırdığı Ripley karakterini ilk kez izleyiciyle tanıştıran ikonik bilimkurguyu anımsatan unsurlar yer alıyor.

Sofia Coppola imzalı Priscilla'nın başrolünde yer alan 25 yaşındaki Cailee Spaeny, Total Film'e röportaj verdi. Amerikalı oyuncu, iki film arasındaki karşılaştırmalara da değindi. 

"Elimden gelen her şeyi yaptım"
 


Weaver'ın ikonik rolü hakkında övgü dolu yorumlarda bulunan aktris, "O karakteri hayata geçirmek için kesinlikle elimden gelen her şeyi yaptım" dedi.

Sigourney'yi o rolü oynarken izlemek... O, çığır açan filmlerin değişmez bir parçası.

"Ben asla onun gibi olamam" diyen genç oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ama içimde ne varsa o karaktere verdim ve onu gerçekçi bir hale getirmeye çalıştım. Mümkün olduğunca üç boyutlu. Bu yüzden umarım bunu başarmışımdır ve inandırıcı olur.

Ripley, 1979 yapımı Yaratık'ın sonunda hayatta kalan tek kişiydi ve sonraki üç devam filminde de yer almıştı. 

Filmde pek çok efsanevi an yaşasa da James Cameron'ın 1986 tarihli devam filmi Yaratık 2 (Aliens) Ripley'yi gerçek bir aksiyon kahramanına dönüştürmüştü. 

Sonraki iki film diğerleri kadar beğenilmese de Ripley'nin sinemanın en sevilen kahramanlarından biri olarak statüsü sağlamlaştırmıştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, GamesRadar

DAHA FAZLA HABER OKU