Kurum: İstanbul'da birlik olmamasından şikayet var

"Bakanlık görevimde bir araya gelir kararı uygulardık."

Fotoğraf: AA

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, CNN Türk yayınında açıklamalarda bulundu.

Seçim çalışmalarını aktaran Kurum şunları kaydetti:

Vatandaşımıza gittik biz, kendimizi anlatmaya çalıştık. 39 ilçeye gittim. STK'lara gittim. Şunu gördüm, İstanbul'da birlik olmamasından da şikayet var. Örneğin, bir ilin vizyonu olur ve ilgilileri toplanır bir karar alır. 81 ile gittim bakanlık görevimde. Masaya oturduğumuz belediye başkanı, ilçe başkanları, vali, sanayi odası ticaret odası bir araya gelir kararı uygulardık. Eksiklik her alanda hissediliyor. İstanbul gibi metropolde sanatçısı, sporcusu, sanayicisinin eksikleri var dile getirmek istiyorlar. Yanlarında belediye başkanını, siyasileri görmek istiyorlar. Burada bir ayrışma var bu büyük bir sorun.

İstanbul'da beklenen depremi hatırlatan Kurum "İkili ortamda bu konuyu siyaset üstü görmemiz lazım deseler de yapılmaması için irade ortaya koyduklarını gördüm ben. Böyle talihsiz açıklamalarla karşı karşıya kaldık" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeniden Efah Partisi'nin aday göstermesine de değinen Kurum "YRP'li seçmen CHP belediyesini en iyi bilen odur. Bu belediyecilikten çektikleri kadar başka belediyecilikten çekmemişlerdir. Ayasofya Erbakan hocamızın hayali değil miydi? Bunu yapan bir irade var. Öbür taraf Yunanistan'a gidip müze olmalıydı diyor. Gümüş motor Bayrampaşa'daydı. Millet Bahçesi yaptık, rahmetli hocamızın adını verdik. Hocamızın hayali vardı. YRP'li seçmen kılık kıyafetle ilgili özgürlüğü yaşıyor, Kuran kurslarımıza giden çocukları ortaçağ zihniyeti diye adlandıran bir irade var karşıda. 16 milyonun oyuna talibim. İradeyi Murat Kurum'dan yana kullanmaları gerekir" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU