Alexandria Ocasio-Cortez, Temsilciler Meclisi'ndeki kıl payı farkı değerlendirdi

Alexandria Ocasio-Cortez, Demokrat Parti'nin Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu elde etmeye biraz daha yaklaşırken ne yapmasını umduğunu The Independent'a anlattı

(Reuters)

ABD'de Temsilci Ken Buck'ın son döneminin bitmesine birkaç ay kala görevinden ayrılmasıyla Cumhuriyetçiler'in Meclis çoğunluğu gelecek hafta daha da azalacak.

Colorado'nun Cumhuriyetçi Temsilcisi Buck, salı akşamı beklenmedik bir açıklama yaparak başlangıçta planlandığı gibi görev süresinin sonunda emekli olmak yerine gelecek cuma günü Kongre'den ayrılacağını söyledi. Bundan sonra Cumhuriyetçiler, Meclis'teki 435 sandalyeden sadece 218'ine sahip olacak ve Demokratlar çoğunluğu ele geçirmeye bir adım daha yaklaşacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

New York'un Demokrat Temsilcisi ve ilerici kadro üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, The Independent'a yaptığı açıklamada partisinin Buck'ın erken ayrılışından faydalanması gerektiğini belirtti.

Ocasio-Cortez, Demokratlar'ın "durumun ne kadar kıl payı olduğunu görmek için elinden gelenin en iyisini yaptığından emin olmaları gerektiğini" söyledi.

The Independent'a, "Cumhuriyetçi taraftan getirebileceğimizi düşündüğümüz bazı kişiler için bazı önceliklerimizi zorlamayı sürdürmek. Bence bizim düşüncemiz hâlâ böyle" diye konuştu.

Aralarında eski Meclis Başkanı Kevin McCarthy'nin de bulunduğu üç Cumhuriyetçi Parti üyesinin geçen aylarda istifa etmesinin ardından Cumhuriyetçiler artık sadece iki sandalyelik bir çoğunluğa sahip olacak. Mecliste 218 Cumhuriyetçi ve 213 Demokrat üye var ve Cumhuriyetçi Parti sandalye mücadelesinde yalnızca iki oy kaybetmeyi göze alabilir. Bu da yalnızca, Meclis'te nadir görülen tam katılım durumunda geçerli olacak.

Buck geçen yıl emekliliğini açıkladığında başlangıçta görev süresinin sonunda ayrılmayı planlıyordu. Daha sonra Buck, ayrılışını Cumhuriyetçi Parti'yle yaşadığı anlaşmazlıklara bağladı. Bu ay NewsNation'a yaptığı açıklamada parti ya da Donald Trump adına yalan söylemek istemediği için görevi bırakmak istediğini söylemişti.

Colorado Temsilcisi, "Ama gerçekten de Amerikan siyasetinde partim adına, başkan adayım adına yalan söylemeyeceğim bir dönemdeyiz" demişti. 

Ve partimdeki diğer kişilerin, Beyaz Saray'ı aldığımız sürece ne söylediğimizin gerçekten önemli olmadığı görüşünü benimsemeleri beni çok üzüyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU